KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Yunus Ergüne

10 Mayıs 1981 tarihinde İstanbul Çatalca'da doğdu. İlköğrenimini Büyükçekmece Çakmaklı İlköğretim Okulu, Ortaöğretimini Büyükçekmece Beykent Koleji, Lise eğitimini ise Büyükçekmece Beykent Koleji'nde tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri Texas Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Amerika Birleşik Devletleri Navvarro Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Lisans tamamladı.
 
2007 yılında Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’de ihale sorumlusu olarak, Bursa Milletvekili Sayın Bedrettin YILDIRIM’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde görev almıştır. Bu süreçte dünya gübre piyasalarının takibi ve raporlanması konusunda etkili çalışmalar ve raporlamalar yapmıştır.
2007-2015 yılları arasında Büyükçekmece Ziraat Odası Meclis Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Bu süreçte çiftçiliğin geleneksel oluşumundan modern sistemlerle geliştirilmesi üzerine birçok eğitim ve seminer düzenlemiş ayrıca katıldığı toplantılarda çiftçilik ve gereksinimleri hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştur.
Halen, 2009 yılında aile şirketi olarak kurulmuş olan Dallas Tarım Limited Şirketi’nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticari faaliyetlerini yenilikçi anlayışla devam ettirmektedir.
Kariyer yaşamında ki özverili ve ilgili çalışmalarından dolayı İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu tarafından kendisine Onursal Başkan ünvanı verilmiştir.

Almanca, İspanyolca, Romanca ve ileri seviyede İngilizce biken Yunus Ergüne, evli ve bir çocuk babasıdır.