KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Zeynep Altıok Akatlı

Zeynep Altıok Akatlı, 1968 yılında Ankara’da doğdu. Felsefeci Füsun Akatlı ile Şair Metin Altıok’un kızı.

İÜ Sosyal Antropoloji Bölümü’nü bitirdi. İletişimciliği meslek olarak seçti. 19 yıl çokuluslu reklam ajanslarında müşteri ilişkileri koordinatörlüğü, grup yöneticiliği yaptı. Kariyerini profesyonel iletişim danışmanı olarak sürdürmüştür.

1993 yılında babası Metin Altıok’u yitirdikten sonra, bu acının ardından şairi ve Sivas utancını unutturmamak için yazdığı yazıları, denemeleri, yaptığı kültür ve sanat söyleşilerini çeşitli gazete ve dergilerde yayımladı. Ayrıca bunları ilk yapıtı olarak Yıldız İzi adıyla bir kitapta topladı.

Babası Metin Altıok için hazırladığı Gölgesi Yıldız Dolu adlı ‘Armağan kitap’ 2003’te basıldı, 2013’te de katliamın 20.yılı nedeniyle güncellenmiş biçimiyle Doğan Kitap’tan çıktı. Babasının ona yazdığı mektupları Metin Altıok’tan Zeynep’e Mektuplar (Kırmızı Kedi Ya.) adıyla kitaplaştırdı.

Öte yandan STK’lar yanı sıra, siyasal alanda da sorumluluk üstlenip 2012’de CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığına, 2014’te de CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

Toplumsal Bellek Platformu, SODEV, ÇYDD, Barış İçin Kadın Girişimi üyesi; Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı, Nazım Hikmet Vakfı ile Ülke Politikaları Vakfı yönetim kurulu üyesidir.

Zeynep Altıok Akatlı Haberleri