Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Türkiye'den KKTC'nin kuruluşunun 38. yıl dönümü için kutlama mesajları
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu'na gönderdiği tebrik mesajında, KKTC'nin 38'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Şentop, "Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin olduğu kadar bizlerin de aynı coşkuyu ve sevinci yüreğinde hissettiği şanlı bir gündür" dedi.

        TBMM Başkanı Şentop, KKTC'nin kuruluşunun 38'inci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu'na tebrik mesajı gönderdi. Şentop, Tatar'a gönderdiği mesajında, KKTC'nin kuruluş yıl dönümünü TBMM üyeleri adına tebrik ettiğini belirterek, "KKTC'nin 38'inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle göndermiş olduğunuz nazik davete teşekkür ederim. KKTC'nin istiklalini temsil eden ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanmaya başladığı gün olan 15 Kasım 1983 tarihi, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin olduğu kadar bizlerin de aynı coşkuyu ve sevinci yüreğinde hissettiği şanlı bir gündür" dedi.

        Mustafa Şentop, KKTC Meclis Başkanı Sennaroğlu'na gönderdiği mesajda da şunları kaydetti:

        "15 Kasım 1983 tarihi, Kıbrıs Türk halkının siyasi kaderinin en önemli dönüm noktasını teşkil etmiş, uzun yıllar süren şanlı bir mücadelenin bağımsız bir devlet kudretiyle vücut bulduğu gün olarak dünyaya ilan edilmiştir. Bu düşüncelerle, kendi kaderini tayin etme, istiklal ve istikbal mücadelesi uğrunda şehit ve gazi olan aziz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, şahsınızda Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin ve KKTC Cumhuriyet Meclisi'nin değerli üyelerinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

        REKLAM

        AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN MESAJ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 38'inci kuruluş yıl dönümüne ilişkin kutlama mesajı paylaştı.

        Çelik paylaşımında, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Kıbrıs Türkü’nün ve KKTC’nin haklı davasında her zaman yanlarındayız. KKTC’nin hak ve menfaatleri her zaman korunacaktır. Rum-Yunan ikilisinin saldırganlığı asla sonuç alamayacaktır." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC'nin hak ve menfaatlerinin korunması için çok güçlü mücadele verdiğini belirten Çelik, "Cumhurbaşkanımız Rum-Yunan ikilisinin hukuksuz siyasetine karşı Kıbrıs Türk davasına en güçlü desteği veriyor. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ve Kıbrıs davası için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. KKTC nice yıllara bağımsız ve daha da güçlenerek ulaşacak." dedi.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN KKTC'YE KUTLAMA

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında KKTC'nin 38. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

        REKLAM

        Kılıçdaroğlu, "KKTC'nin 38. kuruluş yıl dönümünü ve 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ve bu uğurda mücadele veren tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor; Cumhuriyet coşkusu yaşayan Kıbrıs Türk halkına sevgi ve selamlarımı iletiyorum." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ