Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Koronavirüs vakası KKTC'de 6, Rum kesiminde 26 oldu! - Haberler

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde (KKTC) koronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 6'ya çıktı.

        Sağlık Bakanı Ali Pilli, KKTC´de son yapılan 4 tetkikten birinin daha pozitif çıktığını söyledi. Bakan Pilli, ülkedeki yeni koronavirüs vakasının İngiltere´den gelen bir KKTC vatandaşı olduğunu belirtti.

        VAKALAR ARASINDA 2 KKTC VATANDAŞI VAR

        Otellerde gözlem altında tutulan turistlerden 3´üne yapılan testlerin ise negatif çıktığını ifade eden Sağlık Bakanı Pilli, koronavirüs hastalarının genel durumun iyi olduğunu, hastanede karantinada tedavilerinin sürdüğünü söyledi. KKTC'de koronavirüs teşhisi konulan kişilerin 4'ü turist, 2'si ise KKTC vatandaşı.

        REKLAM

        KIBRIS RUM KESİMİNDE VAKA SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

        Kıbrıs Lefkoşa Rum Devlet Hastanesi'nde 5 kişiye yapılan koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Böylece, Kıbrıs Rum kesiminde koronavirüs teşhis edilen kişi sayısı 26'ya yükseldi.

        Kıbrıs Rum kesiminde, bugün, 5 kişi daha koronavirüs şüphesiyle kaldırıldığı Lefkoşa Rum Devlet Hastanesi'nde, karantinaya alındı. 5 kişinin yapılan koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı.

        KIBRIS RUM YÖNETİMİ TÜM SINIR KAPILARINI KAPATTI

        Kıbrıs Rum yönetimi koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kuzey ile güney arasındaki geçişleri sağlayan tüm sınır kapılarını kapatma kararı aldı. Kuzey ile güney arasında2004 yılından beri açık olan sınır kapıları, 16 yıl sonra ilk kez kapanmış oldu.

        Rum yönetimi,GüneyKıbrıs'ta koronavirüs teşhisi konulan vaka sayısının 31'e çıkmasının ardından; kuzey ile güney arasında geçişleri sağlayan tüm sınır kapılarını 30 Mart'a kadarkapatma kararı aldı. Rum yönetimi, güneye geçişlere sadece GüneyKıbrıs'ta yaşayanlara izin verileceğini duyurdu.

        Rum yönetimi,Kıbrıs'ta bulunan 9 sınır kapısından 4'ünü, Ada´da koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasından önce kapatmıştı.

        Kuzey ile güney arasında 2004 yılından beri açık olan sınır kapıları, 16 yıl aradan sonra ilk kez kapanmış oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ