Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde cesedi gömülü halde bulunan 17 yaşındaki lise öğrencisi Ecem Balcı'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık ile tutuksuz 5 kişinin yargılanmasına devam edildi.

        Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 4. duruşmaya, 16 Şubat 2018'de Gölcük'te ormanlık alanda toprağa gömülü halde cesedi bulunan lise öğrencisi Ecem Balcı'yı tasarlayarak kasten öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Süleyman Kara ile "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından adli kontrol tedbiri uygulanan diğer sanıklar K.A, N.K, Y.K, İ.D. ve avukatları katıldı.

        Duruşmada, lise öğrencisinin babası Gökhan Balcı ve avukatı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Bahar Yıldız da hazır bulundu.

        Duruşmada tanık olarak dinlenilen S.K, kardeşi olan tutuklu sanığın karakola götürüldüğünü öğrendiğini ve hemen karakola gittiğini belirterek, "Orada Ecem'in annesi Esra Ercömert bulunuyordu. Karakolda ağabeyimle ilgili sürekli 'Biz adamın başını yaktık, o bir şey yapmadı.' şeklinde sözler söylüyordu. Bu olaydan sonra Süleyman Kara cezaevine götürülürken Esra, 'Süleyman da yok, beni kim koruyacak.' diyordu." ifadelerini kullandı.

        Tanık olarak dinlenilen Ecem Balcı'nın anneannesi S.K da torununun kaybolduğu gün yanında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Öğlen 12.00-13.00 sıralarında Süleyman Kara, Ecem'i evden arabasıyla aldı. Gece saatlerinde ise torunum, kızım Esra'ya 'Ben İzmir'e gidiyorum.' şeklinde mesaj attı. Bu olaydan sonra torunumu görmedim.

        Süleyman, Ecem'i aramamıza gerek olmadığını, cinlerinin onu getireceğini söylemişti. Kızım Esra Ercömert, boşandıktan sonra benimle yaşamaya başladı. Yaklaşık 1,5 yıl birlikte kaldık. Ecem de bizimleydi. Kızımın, sanık Süleyman'la bir ilişkisinin olduğunu duydum. Torunum Ecem bu ilişkiye şiddetle karşıydı."

        Diğer tanık M.T ise olayla ilgili bir bilgisinin bulunmadığını, maktulun annesi Esra Ercömert'in bir dönem yanında çalıştığını belirterek, "Esra, defineci arkadaşları olduğunu, onların sayesinde zengin olacağını söylemişti. Ancak bu kişiler kimdir bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

        Sanık avukatlarının sorusu üzerine tanık M.T, "Esra ile Süleyman'ın arasında ilişki olduğunu karakolda öğrendim. Ne Esra ne de Ecem ile bir gönül veya cinsel ilişkim vardı. Ecem, kızım gibiydi." dedi.

        Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Süleyman Kara'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

        Söz alan sanık avukatı Mustafa Yıldırım, tanıkların aleyhte olan ifadelerine katılmadıklarını belirterek, "Müvekkilim poliste işkence altında suçlamayı kabul eden bazı açıklamalarda bulunmuştur. Ancak bu beyanlar maddi delillerle uyuşmamaktadır. Zira beyanlarında maktulü boğarak öldürdüğünü söylemiştir. Ancak otopsi raporunda böyle bir bulgu yoktur. Savunmamızı ve taleplerimizi içeren dilekçemizi mahkemeye sunduk." diye konuştu.

        - "Kızımı sen öldürdün, halen konuşuyorsun"

        Tutuklu bulunduğu Bandırma 2 No'lu T Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlanan sanık Süleyman Kara, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

        Ecem Balcı'yı öldürmediğini savunan Kara, "Tam tersine, maktulun her türlü ihtiyacını ben karşıladım. Onu hastanelere ben götürdüm. Babasından çok ben ilgilendim." dedi.

        Bu sırada maktulun babası Gökhan Balcı, bağırarak "Kızımı sen öldürdün, halen konuşuyorsun." şeklinde tepki gösterdi.

        Bunun üzerine Balcı, jandarma eşliğinde salondan çıkarıldı. Balcı, duruşma salonunun kapısını, vurarak kırdı.

        Duruşmaya ara verilmesinin ardından koridorda yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine taraflar, polis tarafından adliyeden çıkarıldı.

        Aranın ardından duruşmaya izleyici almayan mahkeme heyeti, tanık H.T'nin bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine, maktul hakkındaki otopsi raporunun Adli Tıp Kurumu'ndan gelmesinin beklenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Temmuz'a erteledi.

        Öte yandan Gökhan Balcı hakkında, duruşma salonunun kapısına zarar verdiği için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunulmasına karar verildi.

        - Duruşma sonrası açıklama

        Duruşma sonrası Gökhan Balcı, yaptığı açıklamada, sanık Süleyman Kara'yı suçlayarak, şöyle konuştu:

        "Bugün kızım hakkında aşırı derece iğrenç ifadelerde bulundular, artık dayanamadım ve beni mahkeme salonundan çıkardılar. Kızımı öldüren katil bu işten yırtamayacak, bu işin sonunda ağırlaştırılmış müebbet cezasını alacak. O kardeşleri de hepsi bunu görecekler. İnşallah en ağır cezayı alacaklar. Mahkeme başkanından da özür diliyorum, yapmamam gereken bir şey yaptım."

        Balcı'nın avukatı Aslıhan Şen de bugün dördüncü duruşmanın görüldüğünü belirterek, "Sanık, Ecem'i nasıl öldürdüğünü, nasıl gömdüğünü, hatta aracında boğarken çıkarttığı sese kadar en ince ayrıntılarıyla vermiştir. Bugünkü ifadesinde ise değişiklik yapmıştır, Ecem'i kendisinin öldürmediğini beyan etmiştir. Ecem'in nasıl öldürüldüğüne ve istismara uğrayıp uğramadığına dair adli tıp raporu henüz gelmedi. Bu cinayetin normal bir çocuk cinayeti veya kadın cinayeti olduğunu düşünmüyoruz. Bu cinayetin içinde kesinlikle istismara yönelik bir şey olduğunu düşünüyoruz. Tabii bununla ilgili son sözü adli tıp raporu geldikten sonra söyleyeceğiz. Davanın sonuna kadar takipçisiyiz. Yardım ve yataklıktan yargılanan diğer tüm sanıkların da ceza almasını sağlayacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

        Duruşmayı izleyen Kadın Meclisi üyeleri de ellerinde Ecem Balcı'ya ait fotoğraf ve pankartlarla adliye önünde bekledi.

        - İddianame

        İddianamede, tutuklu sanık Süleyman Kara hakkında "çocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlaması yöneltilen diğer sanıklar için ise 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        - Olay

        Değirmendere Hacı Halit Erkut Lisesi 10. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ecem Balcı, gördüğü kanser tedavisi nedeniyle okul yönetimine başvurarak 27 Aralık 2017'de eğitimine ara vermiş, 5 Ocak'ta evden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alamayan annesi Esra Ercömert ise kayıp başvurusunda bulunmuştu.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 16 Şubat 2018'de yapılan açıklamada soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler doğrultusunda kayıp kızın cesedinin, Gölcük ilçesindeki ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunduğu bildirilmişti.

        Süleyman Kara, Balcı'yı tasarlayarak kasten öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış, soruşturma kapsamında "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan gözaltına alınan K.A, R.Ö.Y, N.K, Y.K. ve İ.D, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

        Bu arada 15 Ocak 2018'de, Kandıra ilçesi Kerpe beldesinin sahil kesiminde yer alan Kartal Kayalıkları mevkisinde denizde, Ecem Balcı'nın annesi Esra Ercömet'in cesedine ulaşılmış, yetkililer olay yerinin yakındaki sırt çantasında intihar notu bulmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler