Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Kilez deresinin maviye boyanmasına neden olduğu tespit edilen işletmeye 175 bin 53 TL para cezası kesildi.

        Olay, 17 Şubat’ta Başiskele ilçesinden geçen Kilez Deresi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Kilez deresinin mavi renkli bir madde ile kaplandığını fark eden vatandaşlar hemen yetkililere bilgi verdi. İhbar üzerine bölgeye polis, zabıta ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, dereden ve aynı kirliliği görüldüğü bir tesisten numune alarak, incelenmek üzere Gebze’de bulunan TÜBİTAKMAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsüne gönderdi.

        TÜBİTAKMAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü tarafından yapılan analiz sonuçlarına istinaden ilgili işletmeye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafında 175 bin 53 TL tutarında idari yaptırım uygulanırken, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler