Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli atıksu arıtma tesisinin deşarjı sonucunda dere ve denizi kirlettiği tespit edilen Gebze Kömürcüler İhtisas OSB’ye 58 bin 351 TL para cezası kesildi.

        Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesineki arıtma tesisinden akarsulara kömür tozu içeren atıksuların karıştığı iddiaları üzerine Kocaeli Valiliği inceleme başlattı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince sanayi bölgesinde yapılan incelemede ağırı yağışlar sorasında Kömürcüler OSB'ye ait arıtma tesisinin aşırı yağışlar sonrası taştığı ve arıtma sularının dereye karışması sonucu dere ve İzmit Körfezi’nin kömür tozu ile siyaha boyandığı tespit edildi.

        Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerince, Gebze Kömürcüler OSB Atıksu Arıtma tesisinde yapılan denetim ve incelemelerde söz konusu arıtma tesisinden atıksu numunesi alınarak ve mevcut durum kamera ile kayda alındı. Alınan numuneler akredite laboratuvarda analiz ettirilmiş ve analiz sonucuna göre yasal sınırın üzerinde atıksu deşarjı yapıldığı tespit edildi. Tespit sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Gebze Kömürcüler İhtisas OSB’ye 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesi gereğince 58 bin 351 TL idari para cezası uygulandı.

        Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce bundan sonraki yağışlardan dolayı yeni taşkınların olmaması ve alıcı ortama kömür tozunun gitmemesi için, Kömürcüler OSB Bölge Müdürlüğü Yönetimine ilave tedbirler için projeler hazırlatıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler