Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapımı devam eden yeni Gebze Fatih Devlet Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmadan maaşlarını alamayınca iş bırakma eylemi başlattı.

        Gebze'de yapımı devam eden yeni Fatih Devlet Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, sabah saatlerinde işi bırakarak greve gitti. 6 aydır paralarını alamadıklarını ve 1 yıldır çalışan arkadaşlarına ise tazminat verilmediğini söyleyen 50 inşaat işçisi, taşeron firmadan çözüm talep ettiler. İşçiler hastane yetkilileri ve taşeron firma yetkililerine seslendi.

        “Bizi sallıyorlar”

        Hastane önünde açıklama yapan inşaat işçileri, "Bir aydan beri vereceğiz, diyorlar. Sağa, sola borçlar var, piyasa iyi değil, bugün, yarın diyorlar. Gelip maaş atıyorlar gönlümüzü alıyorlar. Ondan sonra bekleyin olacak deyip şimdi iş bitti. Para da yok, bayram geldi. Bin 500 kişi var, biz 50 kişi para alamıyoruz. Paralarımız ödenirse devam çalışmaya” dediler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler