Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Umut Yeşertiyoruz” temasıyla düzenlenenTEMA Vakfı Saha Koordinasyon Toplantısına katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Karaosmanoğlu, “Bizim modelimiz ve okulumuz her daim TEMA’dır. TEMA gönüllülerini gönülden seviyoruz” şeklinde konuştu.

        Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul’da Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Oditoryumu’nda “Umut Yeşertiyoruz” temasıyla düzenlenenTEMA Vakfı Saha Koordinasyon toplantısına katıldı.TEMA’ya destek veren ve ortak projeler üreterek yerel yönetimlere model olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da bir teşekkür plaketi verildi. TEMA destekçileri ve iş ortakları ile kurum ve kuruluşların katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, “Bizim modelimiz ve okulumuz her daim TEMA’dır. TEMA gönüllülerini gönülden seviyoruz” dedi.

        TEMA’nın çalışmaları hakkında bilgilendirmelerinde yapıldığı toplantıda, Türkiye’nin 81 ilinden katılan temsilcilerle birlikte ortaya konan projelerin dikkatleri daha fazla çekmesinin önemine değinenTEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, bize her daim abilik yapmıştır. Katkıları ve destekleri olmuştur, olmaya da devam etmektedir. Kendisine buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini sarf etti.Toprak, su ve havamızıher daim temiz tutacağız diyen Başkan Karaosmanoğlu ise, “Saydığımız ve yaşamın vazgeçilmez, terk edilemez üç unsuru toprak, hava ve susizin yüreklerimiz gibi her daim temiz olsun. Asla suyumuzu, toprağımızı ve havamızıkirletmeyeceğiz, kirletenlere de asla müsaade etmiyoruz.Eğer buna müsaade edersek hayat zorlaşır ve dünya yaşanmaz bir hale gelir ki aklı başında her insan da bunu istemez, korumak içinde mücadele eder” şeklinde konuştu.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve TEMA Kocaeli İl Temsilcisi Nermin Tol’ün de hazır bulunduğu toplantıda, duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Toprak, su ve hava temizliğinin önemini her fırsatta anlatan TEMA, bunu çok güzel bir şekilde Türkiye’nin gündemine Onursal Başkanlarımız sayesinde getirdi. Bu anlamda TEMA, Türkiye’nin en güzel okulu oldu. Bu okulu kuran, bu gönül seferberliği başlatan TEMA kurucularıHayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit dedelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Şahsen kendilerini ziyaret etme şansı da elde etmiştim. İnşallah tekrar ziyaret edeceğim. Gerek Hayrettin gerekNihat dedelerimiz bu işin en büyük hocalarıdır, hepimizin büyükleridir. O güzel gönüllü insanlar toprak, hava ve suyun önemini, felsefesini ve anlayışınıöyle iyi anlattılar ki, bizler iyiki varlar, iyiki bu işe başlamışlar diyoruz. Artık toprağı, havayı ve suyun korunmasını herkes konuşuyor ve insanımız bilinçleniyor” ifadelerini kullandı.

        “ARITMA TESİSLERİMİZ İLE BU KONUDA AVRUPA’NIN ÖNÜNDEYİZ”

        Konuşmasında sürdürülebilir ekonomik projeler üreterekTEMA ile birlikte hiç yılmadan, umutsuzluğa kapılmadan büyük bir enerjiyle veumutla Dünya için yolumuza devam etmeliyiz diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “En büyük sanayi kenti, yüzlerce fabrika, onlarca Organize Sanayi bölgesiyle Kocaeli,geçmiş dönemlerin maalesef Türkiye’dekien kirli kentlerinden biriydi. Ama artık o günler geride kaldı ve İzmit Körfezi’nde mavi bayraklı plajımız var” açıklamasını yaptı. Türkiye’nin en korkutucu en kirli şehirlerinden birisi olan Kocaeli’ninTEMA’yı örnek alarak çok güzel işler yaptığını da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu,“Kocaeli’deartık bir gram atık suyu denize bırakmıyoruz. Arıtma tesislerimiz ile bu konuda Avrupa’nın önündeyiz. Ormanlarımızı koruyacağız, yeni ormanlar da oluşturacağız.Kocaeli’nin dört bir köşesinde her yıl bir milyon adet fidan dikiyoruz. Dikmek yetmiyor, onlara çocuk gibi bakıyoruz. Otoyol ve diğer yollarımızın kenarlarının yanı sıra şehrimizde nerede bir metrekare yer varsa orayı fidanla buluşturuyoruz” cümlelerini kullandı.

        Kocaeli’nin ağaçlandırma projeleriyle Türkiye’nin modeli olduğunu da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin 81 kentinde olan TEMA temsilcilerini ve yönetim kademesini kentimizde ağırlamak istiyoruz. Bugünkü toplantımız vesilesiyle bizlerin misafiri olmanız ve şehrimizi onurlandırmanızı arzu ediyoruz. Çünkü güzel yürekli insanlara ülke ve kent olarak ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Kocaeli’nin havasıyla, toprağıyla ve suyuyla çok daha temiz bir şekilde insanların hizmetinde olduğunu da belirten Karaosmanoğlu, “Yakalanan bu başarıyı elbette tek başımıza gerçekleştirmedik. Türkiye’nin en çok üreten ve vergi veren kenti Kocaeli’nin yeşilini ve mavisini buluşturduk. Bizim modelimiz ve okulumuz her daim TEMA’dır. TEMA gönüllülerini gönülden seviyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz her çevreci projeyi ülkemizin her karışına yayabilecek güçte ve bilgi birikimindeyiz. Hedeflerimizden şaşmayacağız, yılmayacağız ve durmadan yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Toplantı TEMA’ya destek veren ve ortak projeler üreten kişi ve kurumlarla çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler