Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Sokak hayvanları hayatın bir parçasıdır’’ dedi.

        Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 3 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katıldı. Sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen rehabilitasyon hizmetlerinin daha modern ve kapsamlı şekilde yapılandırılabilmesi için Kandıra Sarıhocalar Mevkii’nde hizmete açılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ndeki etkinlikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Sokak Hayvanları yaşamımızın bir parçasıdır. Hayvansız bir dünya düşünemiyorum. Kendini bilen herkes bu dünyada, paydaş olduğumuz bu güzel canlılara merhamet, sevgi, bakım ve ilgi göstermelidir” dedi.

        Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde gerçekleşen özel etkinlikte konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, özellikle tatil dönemlerinde satın alınan hayvanların sokağa ve yazlıkların olduğu bölgelere terk edilmesinin büyük bir yanlış olduğunu dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Sokak hayvanları bizim bir parçamız. Özellikle vatandaşlarımızın sokak hayvanlarını sahiplenmelerini öneriyorum. Bu tesis Türkiye’nin örnek ve model alabileceği tesislerden bir tanesidir. Avrupa’da böyle bir tesis yoktur” diye konuştu.

        Katıldığı etkinlikte sözlerini sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, toplam 170 bin metrekarelik alanda kullanıma sunulan ve 3158 metrekarelik yapısal alana konumlandırılmış geçici bakım evinin, Türkiye’deki tüm büyükşehir ve il belediyelerine örnek olduğunu da belirtti. Kocaeli’nin Körfez ilçesinde hastalanan köpeği sırtlayarak Türkiye’nin gündemine oturan, sosyal medyada beğeni rekoru kıran 19 yaşındaki Ahmet Can Derneklioğlu’nun yaptığı davranışı örnek gösteren Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon

        4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle ayrıca Jandarma bomba arama köpeği özel bir parkurda yeteneklerini sergilerken, geçici bakımevini gezen çocuklar için de eğlenceli aktiviteler yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler