Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Destekleme Projesi kapsamında 2 bin çiftçiye toplam 900 ton gübre dağıttı.

        Tarım ve Hayvancılık Destekleme Projesi kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toprakla uğraşan çiftçiye gübre yardımı yaptı. Hasan Gemici Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende 2 bin çiftçiye toplam 900 ton gübre dağıtıldı. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdürü Mustafa Erhan, Tarım Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon Şube Başkanı Teoman Bozoğluer, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve çok sayıda çiftçi katıldı.

        Törende konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çiftçimizin, ziraatçımızın her zaman yerel yönetici olarak yanındayız. Yolumuzla, suyumuzla, tohumumuzla, meyve fidanımızla, bugün de gübremizle sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü dünyada bu sektör hep destekleniyor. Gençler hep şehirlere göç etmeye çalışıyor. Biraz teşvik ederek gençlerimizi ziraata, tarım yönlendirmemiz lazım. Genç nüfusun köylerde çalışmasını arzu ediyoruz. Topraktan aldığımız gıdalarla besleniyoruz. Toprağı bırakmayacağız. Toprak kıyamete kadar bize lazım. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Destek bizden, üretim sizden” dedi.

        Törene katılan çiftçiler ise hibe desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler. Hibe desteğinden faydalanan 80 yaşındaki Ekrem Çakır ise, “İlk başladığımız zaman toprağın verimi azdı. Gübre yoktu. Gübre ilk çıktığında böyle desteklemeler yoktu. Desteklemeler başlayınca verimde almaya başladık” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler