Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOĞA Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri, Kartepe ilçesinde karla kaplı ormanlarda yiyecek bulmakta güçlük çeken geyik, tilki ve domuz gibi yaban hayvanları için yem bıraktı.

        Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü ve kar yağışının yoğun görüldüğü bölgelerde yem bulmakta zorluk çeken geyik, tilki ve domuz gibi yaban hayvanlarının etkilenmemesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Ekipler haftanın belirli günlerinde Kartepe Pazarçayırı, Kuzuyayla, Maşukiye gibi yoğun kar yağışı alan yüksek kesimlere yem bırakıyor. Yemleme çalışmalarıyla hayvanların hayatta kalmaları sağlanırken, yiyecek bulmaları için yerleşim yerlerine de inmeleri engelleniyor. Yetkililer, olumsuz hava koşullarının devam ettiği günlerde de yemleme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

        Pazarçayır Mahalle Muhtarı Remzi Güler, bölgelerinde yaklaşık 30 geyik bulunduğunu belirterek, "Bölgemizde yaklaşık 30 tane geyik olduğunu biliyoruz. Onlar da kar yağışıyla beraber doğada olumsuz etkileniyor, yiyecek bulmakta zorlanıyor. Çok fazla kar yağdığı dönemde ekipler buraya gelerek yaban hayvanlarının aç kalmaması için hayvanların geçiş güzergahında bulunan belirli yerlere zaman zaman yem bırakıyor. Hayvanların hem açlıktan ölmemeleri hem de yerleşim yerlerine inerek etrafa zarar vermemesi için ekipler yemleme çalışmaları yapıyor. Ekiplerimiz yaban hayvanları için çok duyarlı davranıyor. Doğada bulunan geyik gibi yaban hayvanlarının çoğalması ve ileride turizm amaçlı kullanılabilmesi için uygulamanın verimli ve güzel olduğunu düşünüyoruz. Bizler de köy halkı olarak avcılara tembih ediyoruz, korumaya çalışıyoruz ve ileride sayılarının daha da artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler