Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOMEK İşaret Dili Kursiyerleri 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yılı kutlamaları kapsamında İstiklal Marşı’nı işaret dili ile seslendirdiler.

        KOMEK İşaret Dili Kursiyerleri, Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadelenin ruhunu dile getiren İstiklal Marşı’nın kabulü için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Gölcük Donanma İlkokulu’nun bayrak törenine giden kursiyerler burada, İstiklal Marşı’nı işaret dili seslendirdi. Kursiyerlerin aynı anda İstiklal Marşı’nı işaret dili ile seslendirmesi büyük ilgi çekti. Marşın bitiminin ardından işaret dili usta öğreticilerinin yanı giden çocuklar, işaret dili öğrenmek istediklerini söyledi. İşaret dilinin işitme veya konuşma engellilerin aralarında iletişim kurabilmek için el ve yüz mimikleri kullanılarak oluşturduğu sessiz bir dil olduğunu anlatan usta öğreticiler, herkesin bu dili rahatça öğrenebileceğini kaydetti. Öğrencilere sessizliğin hayattan koparak yaşamayı gerektirmediği anlatıldı.

        Öğrencilerin sorularına tek tek cevap veren KOMEK usta öğreticileri, işaret dili bilen kişinin son derece anlamlı bir insanlık görevini yerine getirdiğini anlattı. İşareti dili bilen kişinin karşısındaki engelli vatandaşın adeta dili ve kulağı olduğu belirtildi. Eğitmenler öğrencilere, “Bir anlamda onun söyleyeceklerini sen söylüyorsun ve ona yardım ediyorsun. Onun duyması gerekenleri sen duyuyorsun. İşaret dili öğrenmek engelliler ile aranızda bir hayat noktasıdır” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler