Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi, Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

        Türkiye’nin tarih ve sanat varlığının korunması, saklanması ve gelecek yıllara aktarılmasına yönelik çalışan kurum ve kuruluşlar ile sektörle ilgili tedarikçilerin bir araya getiren Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı 1113 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle TG EXPO tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarda, SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi de yer aldı. Fuarda yer alan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Kocaeli Bilim Merkezi ve Kağıt üretiminde önemli bir yer tutan Seka Kağıt Müzesi büyük ilgi gördü. Müzecilikle ilgili yeni gelişmelerin sergilendiği ve bahsedildiği fuar boyunca Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi tüm sistemleriyle katılımcılara anlatıldı.

        Fuar kapsamında gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Dr. Kemal Taha Hülagü, Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezini, dönüşüm aşamalarından başlayarak tüm ayrıntılarına kadar anlattı. SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi’nin Türkiye’nin en büyük endüstriyel mirasının dönüşüm projesi kapsamında yer aldığını, iki kurumun da kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmada önemli bir yer tuttuğunu aktaran Hülagü, gerçekleştirilen faaliyetlerle de 7’den 70’e herkese hem kültürel hem de bilimsel aktivite imkanı sağladıklarını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler