Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEAŞ’ın ‘dış istihbarat sorumlusu’ ve üst düzey yöneticisi olan ve 2017 yılında öldürülen ‘Ebu Hamza’ kod adlı Mustafa Güneş’in eşinin de arasında olduğu 4 kadın Kocaeli’de düzenlenen operasyonla yakalandı.

        Edinilen bilgilere göre, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından DEAŞ’ın faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında DEAŞ için Suriye’de faaliyet gösteren 4 Türk vatandaşı kadının kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edildi. Elde edilen istihbarat sonrası harekete geçen ekipler tarafından Hatay’da düzenlenen operasyonda H.G., B.G., H.G., B.G. isimli 4 kadın yakalanarak gözaltına alındı.

        DEAŞ yöneticisinin eşi çıktı

        Şüpheliler yapılan sağlık kontrollerinin ardından Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına getirildi. Burada yapılan işlemlerinde kadınlardan H.G.’nin DEAŞ’ın ‘dış istihbarat sorumlusu’ ve üst düzey yöneticisi olan ve 2017 yılında öldürülen ‘Ebu Hamza’ kod adlı Mustafa Güneş’in eşi olduğu belirlendi. DEAŞ şüphelisi 4 kadının yapılan işlemlerinde 20142020 yılları arasında Suriye’nin Deyrizor bölgesinde DEAŞ için faaliyet yürütüp savaştıkları tespit edildi. Şüpheliler Jandarma Komutanlığında yapılan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler