Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erol POLAT/DARICA (Kocaeli), (DHA)İSTANBUL Bayrampaşa'da kaldığı otelde boğularak öldürülen Ferdane Kurt´un (43), 3 çocuğunun babasından boşandığı, ardından dini nikahla yaşadığı Türkmenistan uyruklu kişiden de bir çocuğu dünyaya geldiği belirtildi. İlk evliliğinden olan çocuklarının Malatya´da birlikte yaşadığı dedeleri ve dayılarının, Kurt'un ayrıldığı dini nikahlı eşinden dünyaya gelen çocuğunu ise kabul etmedikleri ortaya çıktı. İstanbul'da bir süre kadın sığınma evinde kalan Kurt´un, ev kiralayıp, iş bulup çalışarak çocuğuna bakmayı planladığı bildirildi.

        İstanbul Bayrampaşa'da önceki gün, bir otelde kalan Ferdane Kurt, yine otelde kalan bir kişi tarafından çocuğunun gözü önünde iple boğularak öldürüldü. Küçük çocuğun ağlama sesini duyan otel görevlileri, odaya girdiklerinde kadını yerde hareketsiz bulup, polise haber verdi. Otele gelen sağlık ekibi, Ferdane Kurt'un öldüğünü belirledi. Polis olayın ardından kaçan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Küçük çocuk ise koruma altına alındı.

        Ferdane Kurt, Bayrampaşa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne 31 Aralık tarihinde yaptığı başvuruda, boşanmış olduğu eşinden 3 çocuğu olduğunu, çocuklarının dedeleri ve dayıları ile birlikte Malatya'da yaşadığını, imam nikahlı eşinden olan 3 yaşındaki oğlunu ise babasının ve erkek kardeşinin kabul etmediğini, oğlunu bıraktığı takdirde Malatya'da kendileri ile beraber yaşayabileceğini söylediklerini, kendisinin de Kocaeli'de dini nikahla birliktelik yaşadığı kişi ile ayrılması sonucunda İstanbul'a geldiğini, kadın sığınma evinde daha önce kaldığını, artık kadın sığınma evinde kalmak istemediğini, iş bulup ev kiralayacağını ve oğluna bakacağını ifade etti.

        Ferdane Kurt'un, Kocaeli'nin Darıca ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde Türkmenistan uyruklu Maksat B. (41) ile birlikte yaşadığı öğrenildi. Ferdane Kurt ve Maksat B.'nin, geçen yıl Haziran ayında eve taşındığı, Maksat B.´nin bir fırında çalıştığı ve kendisini 'Mesut' olarak tanıttığı belirtildi. Komşuları, çiftin sık sık tartıştığını, Maksat B.'nin evdeki eşyaları sattığını, tartışmaları nedeniyle karakolluk olduklarını belirtti. Komşuları, çiftin yaklaşık 3 ay önce evden taşındıklarını ifade etti.DHA-Güvenlik Türkiye-Kocaeli / Darıca Erol POLAT

        2021-01-13 16:50:28

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler