Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dinçer AKBİR/İZMİT (Kocaeli), (DHA)KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde, amcasının dini nikahla birlikte yaşadığı Şengül Güler'i eşarpla boğarak öldüren Ömer B.'nin (32) tutuklanmasının ardından, cesedin gömülmesine yardım ettikleri belirlenen katil zanlısının babası İ.B. (55) ve kardeşi Ö.B. (29) de gözaltına aldı.

        Olay, 7 Haziran'da Hisareyn Mahallesi'nde meydana geldi. Ömer B., amcası H.B.'nin dini nikahla birlikte yaşadığı Şengül Güler'i evde yalnız başınayken eşarpla boğarak öldürdü. Ömer B., Güler'in cesedini otomobilin bagajına koyup, yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Yazlık Mezarlığı´nın yanında bulunan ormanlık alana götürüp gömdü.

        Şengül Güler'den haber alamayan H.B., polise başvurdu. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, H.B.´nin evine en son yeğeni Ömer B.´nin girdiğini tespit etti. Operasyon düzenleyen ekipler, Ömer B.´yi Gebze ilçesinde yakalayarak, gözaltına aldı. Ömer B.'nin evinde yapılan aramada, çamurlu ve kanlı kıyafetler bulundu.

        Emniyete götürülen Ömer B. ifadesinde, cinayeti itiraf etti. Ömer B.´nin gösterdiği noktada yapılan kazıda, Şengül Güler´in cansız bedeni bulundu. Güler´in cesedi, otopsi için morga kaldırılırken, Ömer B. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.B., eşinin, altınları için öldürüldüğü iddiasında bulundu.

        BABASI VE KARDEŞİ DE YARDIM ETMİŞ

        Soruşturmayı sürdüren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinde yaptıkları incelemede, Şengül Güler'in cesedinin taşındığı araçta Ömer B. ile birlikte babası İ.B. ve kardeşi Ö.B.'nin de bulunduğunu tespit etti. Ekipler, cesedin gömülmesine yardım ettikleri tespit edilen İ.B. ve Ö.B.'yi de bugün gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.DHA-Güvenlik Türkiye-Kocaeli / İzmit Dinçer AKBİR

        2021-06-17 11:42:13

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler