Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli'de 6 katlı apartmanın çatı katında asılı kalan yavru kedi, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kurtarıldı.

        Olay, Derince ilçesi Sırrıpaşa Mahallesi’nde bulunan 6 katlı binanın çatı katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakini Akif Kartal, evinin penceresinde bir hareketlilik fark etti. Penceresine defalarca bir karganın konup gittiğini gören vatandaş hemen penceresini açtı. Cama yönelen Akif Kartal, yavru kedinin sesini duydu. Yavru kedinin kafasının su oluğu ile çatı arasına sıkıştığını fark eden duyarlı vatandaş, vakit kaybetmeden Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbarla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, asılı vaziyette kalan yavru kediye asansörlü merdiven eşliğinde ulaştı. Kedi, düşme tehlikesi yaşamadan itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

        "Karganın hareketi şaşırttı"

        Yavru kedinin apartman kapısından girdiğini ve yolunu şaşırdığını tahmin ettiğini ifade eden Akif Kartal, “Karganın pencere camına sürekli konması beni çok şaşırttı. Pencereyi açıp yavru kediyi asılı halde gördüğümde karganın bana haber verdiğini anladım. Hayvanların gösterdiği bu hassasiyeti görünce oldukça duygulandım" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler