Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Konya CHP milletvekili aday listesi! CHP'nin milletvekili adayları

        27. Dönem Genel Seçim milletvekili adayları belli oldu. 24 Haziran 2018, Pazar günü yapılacak seçimlerdeKonya CHP milletvekili adayları açıklandı. İşte CHP'nin Konya Milletvekili listesi...

        Konya Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları

        REKLAM
        REKLAM

        ABDÜLLATİF ŞENER 'KANDİL OPERASYONU SEMBOLİK Mİ

        CHPKonyamilletvekili adayı Abdüllatif Şener, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kandil'e yönelik yürütülen operasyonla ilgili , Kandil operasyonu sembolik bir operasyon mu olacak, yoksa sonuç alıcı bir operasyon mu olacak Bu konuda hükümet bizi bilgilendirirse memnun olurum dedi. Ak Parti kurucusu ve eski başbakan yardımcısıCHPKonyaMilletvekili adayı Abdüllatif Şener, bir otelde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kandil'e yönelik operasyona değinen Şener, operasyonun sembolik olup, olmadığını sordu. Şener şöyle konuştu, Seçim öncesi Kandil'e gidilebilir mi, gidilmez mi diye tartışma yapmayı gerek görmem. Niye gerek görmem Bir şey milli menfaatlerimiz gereği yapılması gerekiyorsa bu yapılır. Bunu iktidarın belli, özel takvime bağlaması üzerinde de durmam. Eğer Kandil'e gitmeyi planlıyorlarsa eğer Kandil'e yönelik bir operasyon yapacaklarsa bunu da yapsınlar derim. Kandil'de şu an kim var Ne var, acaba PKK orada mı Onu da bilmiyorum. Seçimlerin yoğunluğu nedeniyle onu da incelemiş değilim. Kandil operasyonu sembolik bir operasyon mu olacak, yoksa sonuç alıcı bir operasyon mu olacak Bu konuda hükümet bizi bilgilendirirse memnun olurum.

        MHP'DEN OY ALAMAYACAGINI ERDOĞAN DA BİLİYOR

        Ak Parti ve MHP arasında yapılan Cumhur İttifakını da değerlendiren Şener, Erdoğan'ın MHP'den oy alamayacağını iddia etti. Şener, Öyle zannediyorum ki, MHP'den oy alamayacağını sayın Erdoğan'da biliyordur. Üstelikle MHP ile bir araya geldiği için bazı seçmen kesimlerinin de kendisinden uzaklaşacağını biliyordur. Ama böyle bir ittifakı yaptı. Neden yapt MHP ile bir ittifak görüntüsü içerisinde olarak doğrudan doğruya milliyetçi algısı, milli algıyı güçlendirmek hesapları yapmıştır olsa olsa. diye konuştu.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ