Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da 3 çocuk yangından komşuları tarafından kurtarıldı

        Konya'da annelerinin evde yalnız bıraktığı 3 Suriyeli çocuk sobanın üzerine düşen kıyafetin tutuşması sonucu çıkan yangından komşuları tarafından kurtarıldı. Markete giderken 6 yaşındaki Jena'nın cama vurup ağlamasıyla evdeki yangını fark eden Hatice Morgülle, "Camı kırdım. Çocuğu sakinleştirip tarif ettim, elindeki anahtarla kapıyı açtı" dedi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Zafer Samancı'nın aktardığı bilgilere göre, merkez Karatay ilçesi Şems-i Tebrizi Mahallesi Şems Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı apartmanın bodrum katında oturan Suriyeli Zelal R., iddiaya göre evde çocukları 6 yaşındaki Jena R. ile 3 yaşındaki ikizleri Sara Shawy R. ve Yara Shawy R.'yi bırakarak başka bir semtteki yakınlarını ziyarete gitti. Bir süre sonra yanan sobanın üzerine kuruması için asılı olan kıyafet düştü ve alev aldı. Alevler kısa sürede perde, kanepe ve halıya sıçradı. Kardeşleri ile pencere kenarında çığlıklar atarak yardım isteyen Jena R.'yi markete giden 34 yaşındaki Hafize Morgülle gördü. Morgülle, evde mahsur kalan Jena'dan kapıyı açmasını isteyerek, durumu polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Kadının tarifi üzerine anahtarla kapıyı açan küçük kız ve kardeşleri Morgülle tarafından dışarı çıkarıldı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

        BABASININ KUCAĞINDA AMBULANSA BİNDİ

        Anneleri tarafından evde bırakılan ve çıkan yangında dumandan etkilenen Jena R. ile Yara Shawy R. sağlık ekipleri tarafından ambulansa alındı. Bu sırada eve gelen anne Zelal R. gözyaşlarına boğularak telaş içerisinde çocuklarını aradı. Olay yerine gelen baba Abdurrahman R. ise çocuğu Sara'yı kucağına alarak ambulansa bindirdi. Çocuklar sağlık ekipleri tarafından oksijen verilerek, tedavileri yapılmak üzere Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocukları kurtaran Hatice Morgülle ise "Markete gidiyordum. Pencereye vurarak ağlayan çocuğu gördüm. Cama doğru eğilip baktığımda içerideki alevi fark ettim. Camı kırdım. Çocuğun elinde anahtar vardı. Önce çocuğu sakinleştirdim. Ardından tarif ederek kapıyı açtırdım" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ