Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen Hıdırellez etkinliklerinde Türk Yıldızları'nın Akşehir semalarındaki gösterisi nefes kesti. Etkinliklerde pop müzik sanatçısı Simge de Akşehirlilerle buluştu.

        Akşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Hıdırellez etkinlikleri bu yıl da geniş bir katılımla yapıldı. Akşehir Otogarı civarında gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara on bin kişilik 'gölle' ikramı da yapıldı. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Akşehir Belediyesi Mehter Grubu sahne aldı. Halk oyunları gösterisinin ardından ünlü pop müziği sanatçısı Simge Akşehirlilerle buluştu. Alanı dolduran binlerce kişiyi coşturan sanatçıya Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya konser sonunda bir plaket verdi. Konserin ardından yapılan gölle ikramı öncesi yılın bereketli, sağlıklı ve bolluk içinde geçmesi için dua edildi. Duanın ardından etkinliğe katılan protokol tarafından Akşehir Belediyesinin ikramı olan gölleler vatandaşlara dağıtıldı. Buğday, nohut kuru fasulye gibi baklagillerin haşlanarak pişirilmesinden oluşan ve bereketi temsil eden on bin kişilik gölleden almak isteyen vatandaşların yoğun talebi sayesinde gölle kazanları kısa sürede boşaldı.

        Etkinlikler kapsamında son gösteri ise Türk Yıldızları tarafından yapıldı. Gösteri sırasında AfyonkarahisarKonya arasındaki D300 Karayolu iki taraflı olarak trafiğe kapatılırken gösteriyi daha iyi izlemek isteyen vatandaşlar da karayoluna akın etti. Türk Yıldızları; nefes kesen gösterileri ile Akşehirlilerin büyük beğenisini ve alkışını topladı. Gösterinin ardından etkinliğin Akşehir’de gerçekleştirilmesine katkı sağlayan komutanlara; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk ve Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından birer plaket takdim edildi.

        Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada, “15 yıldır belediyemizce yapılan Hıdırellez etkinlikleri ile Hıdırellez'i en iyi şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Bu yıl yaptığımız etkinlikleri Simge konseri ile daha da şenlikli hale getirdik. Ayrıca konserin ardından gururumuz, onur kaynağımız, dosta gurur düşmana korku veren Türk Yıldızlarımızın nefes kesen gösterilerini de izledik” diye konuştu.

        Hıdırellez etkinliğine; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, MHP İlçe Başkanı Ümit Şafak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, bazı kamu kurum müdürleri, Akşehir Belediye Meclisi Üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler