Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca ilçe genelinde iftar programları düzenlendi.

        Meram Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programlarında Ramazan Ayı boyunca Meramlı vatandaşlar aynı sofrada bir araya geldi. Meram’daki farklı mahallelerde iftar sofraları kuruldu ve Ramazan’ın sevinci hep beraber paylaşıldı. On binlerce kişinin katıldığı iftar programlarında belediye çalışmaları hakkında da bilgiler verilirken Halka İlişkiler ekipleri tarafından vatandaşların talepleri ile ilgili çözüm masası oluşturuldu.

        “İftardan, sahura hemşehrilerimizle bir araya geldik”

        Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Ramazan Ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sevincini vatandaşlarla birlikte yaşadıklarını ifade ederken “Rabbimiz güzel rızıklarla donattığı sofralarda; hemşehrilerimizle iftarı ve paylaşmayı nasip etti. Ramazan, insanlığın rehberi Kur’an Kerim’in, susuz toprakları yeşerten yağmur damlaları gibi, kurak gönüllerimize şifa olarak indirilmeye başlandığı kardeşlik ve paylaşma ayıdır. Ramazan Ayı boyunca Meram’daki mahallelerimizde birlik beraberliğimizi perçinleyecek, dayanışmanın sembolü olan bereket sofralarımızda kardeşlerimizle iftarlarımızı yaptık. İftarlarımızın ardından vatandaşlarımızın evlerine konuk olarak sohbetler ettik ve sahura kadar farklı noktalarda hemşehrilerimizle buluştuk” dedi.

        Başkan Toru, İslam aleminin bayramını tebrik etti

        Başkan Toru, İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “On bir ayın sultanı ramazana veda etmenin burukluğunu yaşarken, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Bayramlar toplumsal birliğimizi sağlayan değerlerin hatırlandığı, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dostluk ve kardeşlik hislerinin güçlendiği günlerdir. Bayramlar, dargınlık ve küskünlüklerin unutulduğu, kardeşçe kucaklaşmanın sağlandığı çok önemli zaman dilimleridir. Bu vesileyle halkımızın ve tüm İslâm aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder; barış, mutluluk ve huzur getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ederim” diye konuştu.

        Toru, vatandaşların bayramı huzur içerisinde geçirebilmesi ve belediye hizmetlerinin aksamadan sürmesi için de gerekli tüm tedbirleri aldıklarına da dikkat çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler