Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Konyaspor-Beşiktaş maçındaki hakem kararlarını Bülent Yavuz değerlendirdi - Tümosan Konyaspor Haberleri
        1

        Konya-Beşiktaş maçında yaşanan bütün kritik pozisyonları tek tek mercek altına alan Bülent Yavuz, Talisca’yı cezalı duruma düşüren kartın yanlış, Volkan Şen’e 90+7’de yapılan müdahalenin ise penaltı olduğunu söyledi

        2

        Atiker Konya-Beşiktaş maçını hakem Alper Ulusoy yönetti.

        Kimdir Alper Ulusoy? FIFA kokartı olan, Avrupa ve dünya standartlarında maç yönetme kabileyetine sahip kaliteli ve kariyerli bir hakem. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, karşılamaya zorluk derecesi yüksek olması nedeniyle FIFA kokartlı hakem atamış- tır. Bu atamada yanlışlık yok.

        3

        Ancak hakem Alper Ulusoy, özellikle ikinci devrede tecrübesine ve kalitesine yakışmayacak kritik kararlar verince her iki takımın da itirazlarına sebep oldu. Pozisyonları değerlendirelim...

        4

        PEPE’NİN KARTI SINIRLARIN ALTINDA
        39. dakikada Pepe’nin oyunun hemen başında gördüğü sarı kart hakem yorumuna bağlı. Ancak biraz da sınırların altında kalan bir karar diye düşünüyorum.

        5

        LENS’İN MÜDAHALESİ PENALTIYI GEREKTİRMEZ
        Lens-Ömer Ali mücadelesinde Lens’in bir müdahalesi görü- nüyorsa penaltıdan söz etmek doğru değil. Burada bir engelleme yok. İkili mücadele kapsamında temas var ancak penaltı yok. Devam kararı doğruydu.

        6

        BEŞİKTAŞ’IN GOLÜ TEMİZ
        Beşiktaş’ın attığı gol temizdi. Yardımcı hakem Hakan Yemişken’i tebrik etmek lazım. Zor ve kritik bir pozisyona hata yapmadı.

        7

        GOLÜN İPTALİ DOĞRU KARAR
        Konya’nın 42’de iptal edilen golünden önce Jahovic, kafasıyla topa müdahale etmeden Pepe’yi net şekilde iteliyor. İptal kararı doğru faul vardı.

        8

        TOLGAY’IN ELİ DOĞAL KONUMDA
        45+1’de Tolgay’ın göğsüden eline gelen top var. Kesinlikle penaltı yok. Eli doğal konumdaydı ve top yakın mesafeden geldi. Beşiktaşlı oyuncu da doğal konumda olmasına rağmen kolunu çekerek toptan uzak utmak istiyor. Devam kararı doğru.

        9

        ALİ TURAN KIRMIZI GÖRMELİYDİ
        51. dakikada Ali Turan-Talisca mücadelesinde Konyalı oyuncu, Beşiktaşlı futbolcunun ayağına basıyor. Hakem yanlış yorumlayarak hem Beşiktaş aleyhine faul verdi. Hakem Ulusoy, Ali Turan’a ikinci sarıdan kırmızı kartını çıkarması gerekirken, Talisca’ya sarı gösterdi.

        10

        KONYA’NIN GOLÜNDE OFSAYT YOK
        Konya’nın attığı golde ofsayt itirazı vardı. Ancak burada yardımcı hakemin gol kararı doğru.

        11

        FİLİPOVİC’E İKİNCİ SARI ÇIKMALIYDI
        65. dakikada Filipovic-Talisca mücadelesinde Beşiktaşlı oyuncu rakibinden sıyrıldıktan sonra kaleye doğru yönelirken Konyalı oyuncunun eliyle müdahalelerine maruz kalıyor. Burada hakem avantaja dikkat ederek pozisyonu oynattı. Talisca da kurtulup şut çekti ama auta çıktı. Hakemin avantaj kararı doğru ancak avantajdan sonra Filipovic’e ikinci sarıdan kırmızı kartını göstermeliydi.

        12

        TOP PEPE’NİN ELİNE ÇARPTI
        Pepe, boş kaleye gitmekte olan topu kafayla çıkarırken, top sağ koluna da temas ederek kornere çıkıyor. Portekizli oyuncunun kolları açık olmasına rağmen, kafaya çıkarken olması gerektiği gibi yani doğal konumdaydı. Haliyle kafadan sekip ele gelen top bir çarpmaydı. Penaltı olmazdı. Hakemin penaltı vermeyip korner vermesine katılıyorum.

        13

        VOLKAN’A PENALTI VERİLMELİYDİ
        90+7’de Beşiktaş ceza alanı içerisinde Caner’in Volkan Şen’e yaptığı müdahalede her ne kadar topla oynama niyeti varsa da Volkan’ı net bir şekilde düşürmesine ve avantajını kaybetmeye sebebiyet veriyor. Hakem burada bir penaltıya hükmetmeliydi. Ancak Alper Ulusoy oyunu devam ettirdi ve maçı bitirdi.

        14
        15