Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fotoğraflar tam tersini anlatıyor! Kendisini "Kasadan atlamış" diyerek savundu!

        Mersin'in Anamur ilçesinde, köpeği kamyonunun arkasına bağlayarak sürüklediği iddiasıyla gözaltına alınan şoför, hayvanın aracın kasasından atladığını, bağlı olduğu için de sürüklendiğini iddia etti. Köpek hayvan barınağında ölürken, hakkında adli soruşturma başlatılan şoför, serbest bırakıldı.

        DHA'nın haberine göre, Anamur- Gazipaşa yolunda Sadık Y. yönetimindeki kamyonun arkasına bağlanan köpeğin sürüklediğini gören diğer sürücüler, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine ekipler, kamyonu Ören Kavşağı'nda durdurdu. Ağır yaralı olan köpek, tedavi için hayvan barınağına götürülürken, kamyonun kasasında 13 köpek daha taşındığı belirlendi. Kamyon şoförü Sadık Y. ise gözaltına alındı.

        "YÜKLEYENİN İHMALİ"

        Sürücü Y., ifadesinde köpekleri Mersin´in dağlık yerlerinden toplayarak, üretilip yavrularını satmak için Antalya´ya götürdüğünü, kasıtlı olarak sürüklemediğini söyledi. Bu durumun yüklemeyi yapan kişinin ihmalinden kaynaklandığını belirten Y., "Köpek kamyonun kasasından atlamış, iple bağlı olduğu için de sürüklenmiş. Bu duruma ben de çok üzüldüm" dedi.

        Jandarma, kamyonda bulunan 13 köpeği de Mersin Büyükşehir Belediyesi Bozyazı Hayvan Barınağı'na teslim etti. Y.'ye eksik evrak ve hayvan taşıma yetkisinin bulunmaması nedeniyle Anamur İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 ayrı ceza yazıldı. Hakkında adli soruşturma da başlatılan Y., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        KÖPEK KURTARILAMADI

        Sürüklenen köpek, tedavi için götürüldüğü Mersin Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağında öldü. Veteriner hekimlerin tüm çabalarına rağmen kurtarılamayan köpek hayvan mezarlığa gömüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ