Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Köpeklerin terliklerle imtihanları!
        1

        Platypus, diğer adlarıyla da ornitorenk veya gagalı memeli, kürkü olduğu ve yavrularını emzirdiği için memeli sınıfına giriyor. Kuyruğunu kunduz gibi sallayabilen bu hayvan, kuş gagası ve sürüngen zehrine sahip olma gibi özellikler de taşıyor.

        2

        Genellikle su altında yaşayan bu hayvanlar, zehirlerini arka ayaklarında taşıyor. Bilim insanları, tüm memelilerin sürüngenlerden geliştiğine ve platypus haline gelenlerle insan olanların 165 milyon yıl öncesine kadar aynı evrim yolunu paylaştığına inanıyor.

        3

        Diğer hayvanlardan farklı olarak platypuslar, yılanların ve kertenkelelerin karakteristik özelliklerini korumuş. Bu özellikler arasında bu hayvanların erkeklerinde, çiftleşmeanında rakibini kaçırtmak için arka ayaklarındaki acı veren zehri kullanması bulunuyor.

        4

        Avustralya'ya özgü bir hayvan olan platypusların sayıları bilinmiyor. Postları için yıllarca avlanan bu hayvanlar, 1900'lü yılların başından bu yana koruma altında bulunuyor.

        5

        Platypus'ları tanıttıktan sonra, köpeklerin bu ilginç canlılara kendilerini benzettiğini söylesek... Özellikle de evdeki terliklere burunlarını soktuklarında!

        6

        Peki neden köpekler burunlarını terliklere sokuyor dersiniz?

        7

        Her şeyden önce köpeklerin burunları oldukça hassas ve terlikler köpeklerin iyi koku aldığı eşyaların başında geliyor. İnsanlar terlik kokusundan hoşlanmasa da köpekler sizin kokunuzun olduğu her eşyaya bayılıyor.

        8

        İkinci olarak ise köpekler çiğneyebileceği eşyaları çok seviyor. Büyümekte olan yavruların dişlerinin çıkması ve yenilenmesi, aynı bebeklerde olduğu gibi kaşıntıya sebep oluyor.

        9

        Üçüncüsü ise merak! Köpekler ulaşabildiği her şeyi merak ediyor ve koklayarak meraklarını gideriyor.