Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Korona aşısı bulundu mu? MÜJDE VAR! korona aşısı fiyatı ne kadar?

        Korona virüsü vaka ve ölü sayılarında yaşanan artış tüm Türjkiye ev dünyanın genelinde tedirginliğe neden oluyor. Tedirgin bekleyiş sürereken gözler bir andan da aşı çalışmalarına çevrilmiş durumda. Müjdeli haber ise Türk doktorlar Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den geldi. Peki, korona aşısı bulundu mu? Korona aşısı fiyatı ne kadar olacak? İşte, korona aşısında son durum...

        KORONA AŞISI BULUNDU MU?

        Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin şirketi BioNTech'de geliştirilen koronavirüs aşısının koronavirüsü durdurmada yüzde 90 etkili olduğu açıklandı. Bilim insanları, baharda normale dönme müjdesi verdi. Türk çiftin başarısını manşetlerine taşıyan dünya basını, Şahin ve Türeci'nin Covid-19 aşısı yarışında daha köklü rakipleri geride bıraktığını vurguladı.

        The Times gazetesi, koronavirüs aşısının ardından ilkbahara kadar normale dönüş olabileceğini kaydetti. İngiltere Hükümetinin sağlık yetkililerinden Prof. Dr. Jonathan Van-Tam, bu (Covid-19 aşısı) büyük dönüm noktasından sonra, koronavirüs enfeksiyon dalgasının İngiltere'nin katlanacağı son şey olabileceği anlamına geldiğini söyledi.

        İŞTE KORONAVİRÜS AŞISININ FİYATI

        Aşı çalışmalarında yaşanan olumlu gelişme sonrası "Korona aşısı fiyatı ne kadar?" sorusu da cevaını arıyordu. Nihayet bu soru da cevabını buldu. BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının fiyatı ABD'deki fiyatlandırılmaya göre doz başına 159 TL olacak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ