Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Koronavirüs haritası 26 Mart 2020 CANLI! Coronavirus map live: Güncel koronavirüs haritası son durum

        Coronavirüsharitasında son durum ne? Dünyada toplam kaç tane corona virüs vakası var? Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı kaç oldu? Tüm bu soruların cevaplarına corona virüs haritası üzerinden ulaşılıyor. Corona virüs salgını, neredeyse tüm dünyaya yayıldı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasınagöre, Türkiye'de test sonucu pozitif çıkan 2 bin 443 hasta var. Corona virüs nedeniyle59 vatandaşımız da hayatını kaybetti. Corona virüs haritası ile dünyadaki ve Türkiye'deki coronavirüs son durumu haberimizde.

        CORONA VİRÜS HARİTASI (CORONAVIRUS MAP LIVE) 26 MART 2020 PERŞEMBE

        Coronavirus map live yani Corona virüs canlı haritası, Amerika'da bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından geliştirildi. Harita koronavirüsün günlük durumunu gösteren çevrimiçi bir harita geliştirdi. Haritada virüsü yayıldığı ülkeler ile birlikte vaka ve ölü sayılarına da ulaşılabiliniyor.

        REKLAM
        CORONA VİRÜS İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY İÇİN TIKLAYIN

        CORONA VİRÜS NENDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 21 BİNİ GEÇTİ

        Corona virüsü haritasına göre,26 mart sabah saatleri itibari ile dünya genelinde corona virüsüvaka sayısı neredeyse 742 bini geçti. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 21 bin 308. Bu rakamlara göre 24 saat içerisindeneredeyse 3 bin kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Corona virüs salgını dünya genelinde175 ülkede görülüyor.

        CORONA VİRÜS VAKALARINDA ABD İLK 3'TE

        Corona virüsün en çok görüldüğü ülke 81 bin731 vaka ile Çin. Çin'de yeni vaka bildirimi sayısında uzun zamandır önemli bir artış yaşanmıyor. Ancak hastalık Avrupa ve ABD'de oldukça hızlı yaylıyor. Çin'i, yaklaşık 74 bin vaka ile İtalya takipediyor.Listede ABD, yeni vaka bildirimleri ile69 bin 197 hastaya ulaştı. 1 günde 15 bin yeni hasta tanısı konulan ABD, en çok vaka görülen 3. ülke durumunda.

        SICAK HAVA KORONAVİRÜSÜ YOK EDECEK Mİ?

        ABD'de yapılan bir araştırma, hava sıcaklığı ile koronavirüs arasındaki bağlantıyı gözler önüne serdi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Tüm dünyayı etkileyen hastalığın adı COVID-19, neden olan ise korona irüs ve onun da adı SARs-CoV-2. ABD, Maryland Üniversitesi araştırmacıları, SARS-CoV-2'nin, mevsimsel özellik göstereceğini açıkladı. Hastalığın en yoğun olarak görüldüğü siyah halkalar şeklindeki şehirlerde sıcaklığın 5 - 11 derece ve yüzde 50 - 80 nem oranına sahip olduğunda artış olduğunu tespit etti" diye konuştu.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ