Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Corona virüs haritası CANLI 27 Mart 2020! Güncel koronavirüs haritası son durum: Coronavirus map live

        Coronavirüsharitasında son durum ne? Dünyada toplam kaç tane corona virüs vakası var? Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı kaç oldu? Tüm bu soruların cevaplarına corona virüs haritası üzerinden ulaşılıyor. Corona virüs salgını, neredeyse tüm dünyaya yayıldı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasınagöre, Türkiye'de test sonucu pozitif çıkan 3 bin 629 hasta var. Corona virüs nedeniyle75vatandaşımız da hayatını kaybetti. Corona virüs haritası ile dünyadaki ve Türkiye'deki coronavirüs son durumu haberimizde.

        CORONA VİRÜS HARİTASI (CORONAVIRUS MAP LIVE) 27 MART 2020

        Coronavirus map live yani Corona virüs canlı haritası, Amerika'da bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından geliştirildi. Harita koronavirüsün günlük durumunu gösteren çevrimiçi bir harita geliştirdi. Haritada virüsü yayıldığı ülkeler ile birlikte vaka ve ölü sayılarına da ulaşılabiliniyor.

        REKLAM
        CORONA VİRÜS İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY İÇİN TIKLAYIN

        CORONA VİRÜS NENDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 24 BİNİ GEÇTİ

        Corona virüsü haritasına göre,27 mart sabah saatleri itibari ile dünya genelinde corona virüsüvaka sayısı neredeyse 532bini geçti. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 24 bin77. Bu rakamlara göre 24 saat içerisindeneredeyse 3 bin kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Corona virüs salgını dünya genelinde176 ülkede görülüyor.

        ABDEN ÇOK VAKA GÖRÜLEN ÜLKE OLDU

        Corona virüsün en çok görüldüğü ülke bugün itibari ile ABD oldu. ABD son günlerdeki hızlı yükselişinde dün Çin ve İtalya'nın altında 3. sırada yer alıyordu. ABD'detoplam vaka sayısı82 binoldu. Ölü sayısında ise acı bir rekor daha görüldü ve küresel pandemi, bir günde, 2 bin 764 insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. 81 bin 782 vakası bulunan Çin'de yeni vaka bildirimi sayısında uzun zamandır önemli bir artış yaşanmıyor. İtalya'da ise vaka sayısı 80 bin 500 kişi oldu.

        CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN KORONAVİRÜS BİLGİLENDİRME SİTESİ

        "https://corona.cbddo.gov.tr/" adresten girilen sitede Türkiye'deki son veriler güncellenerek açıklanıyor. Sitede iyileşenler ve ölüm oranı da yer alıyor.

        BAKAN KOCA 81 İLİN İL SAĞLIK MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜ!

        Sağlık Bakanı Koca, "Ülkemizin 81 ilinin İl Sağlık müdürüyle dün telekonferans üzerinden bir toplantı yaptık. Riskleri, mücadele yöntemini değerlendirdik. Koronavirüs tehdidine karşı tüm illerimizde teyakkuz halindeyiz" açıklamasında bulundu.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ