Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Koronavirüste iyileşenlerin sayısı ölü sayısını geçti!

        Çin eyaletleri ve belediyelerinin dün geç saatlerde açıkladığı rakamlarala göre, yeni koronavirüs (2019-nCoV) ile enfekte olan 328 kişi tedavi edilerek taburcu edildi. Hastalık nedeniyle hayatı kaybedenlerin sayısı ise 304 olarak bildirildi.

        Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre salgının merkez üssü olan Çin’in merkezindeki Hubei Eyaletinde virüs bulaşmış biri 88 yaşında olmak üzere toplam 37 hasta, pazar günü Jinyintan Hastanesi’nden taburcu edildi.

        Kuzeybatı Çin Gansu Eyaleti ise dün yeni koronavirüsten iyileşen ilk iki hastasını da taburcu ettiğini açıkladı.

        Bu arada, 57 yaşındaki bir hasta da güneybatı Çin’in Sichuan Eyaleti’nde 17 günlük tedaviden sonra pazar günü tedavisi tamamlanarak evine gönderildi. Çin Tianjin Belediyesi de ilk hastasını pazar günü virüsden kurtulduğunu bildirdi.

        Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’na göre, hastalar semptomlar hafifletildiğinde, vücut ısısı en az üç gün boyunca normal bir aralığa getirilip nükleik asit testi iki kez negatif çıkan hastalar taburcu ediliyor.

        REKLAM

        MASKE ÜRETİMİ 10 MİLYONA ÇIKTI

        Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı Sözcüsü Huang Libin, 1 Şubat itibarıyla Çin’de tıbbi koruyucu giysi üretiminin günlük 20 bine çıktığını ve bunların büyük çoğunluğunun yeni koronavirüsü salgınından en ağır şekilde etkilenen Hubei eyaleti ile Wuhan kentinde kullanılacağını bildirdi.

        Sanayi ve Bilişim Bakanlığı tarafından dün düzenlenen basın toplantısında, tıbbi malzemelerin tedariki konusunda çeşitli tedbirler alındığı kaydedildi.

        Sanayi ve Bilişim Bakanlığı, şu an maske üretim kapasitesinin günlük 10 milyonu aştığını ancak hastanelerin ihtiyaç duyduğu N95 maskelerin günlük üretim kapasitesi sadece 600 bin olduğunu açıkladı. Daha fazla şirketin üretimi yeniden başlatmasıyla birlikte maske tedarikinin de artacağı belirtildi.

        Huang’ın basın toplantısında verdiği bilgilere göre, önceki gün itibarıyla Hubei eyaletine gönderilen 136 bin adet yerli üretim koruyucu giysiden 117 bini, 134 bin adet N95 maskeden de 110 bini bölgeye ulaştı. Ayrıca 188 bin tıbbi gözlük ve maskenin 11 bini eyalete vardı.

        Öte yandan, ithal edilen ve diğer ülkelerden bağışlanan koruyucu giysiler de Wuhan’a ulaştı.

        Huang, söz konusu tıbbi malzemelere olan ihtiyacı gidermek için önemli şirketlerin Bahar Bayramı tatili sonrasında yeniden üretime başlaması konusunda tedbirler aldıklarına dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre, tıbbi koruyucu giysi üretimi sayısı 28 Ocak’ta 8 bin 700 iken, 1 Şubat’ta 20 bine çıktı. Yine 1 Şubat itibarıyla maske üretimi kapasitesinin de yüzde 60’ına ulaşıldı. Huang, şirketlerin üretimi yeniden başlatması konusunda yaşanan sorunları çözmenin yanı sıra uluslararası iş birliğini de yoğunlaştırarak yurt dışından tıbbi malzeme satın almaya devam ettiklerini söyledi.

        Bakanlık, sıvı dezenfektan ürünleri ile dezenfektan olarak kullanılan etil alkol tedariki ve dağıtımının da artacağını duyurdu.

        10 GÜNDE 1000 YATAKLI HASTANE

        Öte yandansalgının merkezi olan Wuhan'da sadece koronavirüs vakalarıyla ilgilenecek olan 1000 yataklı hastanenin yapımı tamamlandı.

        Prefabrik bir yapıda oluşturulan hastanenin yapımı sadece 10 gün sürdü. 1500 yataklı bir başka hastanenin de günler içerisinde açılması bekleniyor.

        Hastanelerde binlerce sağlık çalışanının yanı sıra, Çin ordusundan askerlerin de görev alması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ