Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer ‘Koşamayanlar için koşacaklar’, App Run ile Wings for Life World Run’a hazırlandı - Diğer Haberleri

        Tüm dünyada omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Wings for Life World Run, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde ve Ford desteğiyle altıncı kez Türkiye’de koşulacak. İzmir’in dördüncü kez ev sahipliği yapacağı ve ‘Koşamayanlar için koş’ sloganıyla 12 ülkede aynı anda gerçekleştirilecek Wings for Life World Run öncesinde İstanbul’da Caddebostan’da bir App Run hazırlık koşusu yapıldı. Yağmur yağışına karşın No Reason Co. ve Runarchy gibi koşu gruplarının yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda yaklaşık 100 kişi toplamda 12 kilometrelik mesafeyi kat etmeye çalıştı.

        Elde edilen fonların tamamının omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalarda kullanılacağı Wings for Life World Run’a kayıtlar www.wingsforlifeworldrun.com adresinde devam ediyor.

        REKLAM

        APP RUN İLE KOŞACAĞIN PARKURU SEN SEÇ!

        Akıllı telefonlar için tasarlanan www.wingsforlifeworldrun.com/tr/tr/app-run adresinden indirilecek uygulama ile organize edilmiş veya bireysel App Run ile dileyen herkes, dünya ile aynı anda koşarak Wings for Life World Run’ın bir parçası olabilecek. Katılımcılar uygulama sayesinde resmi lokasyonlar dışında da kendi lokasyonlarını ve koşu parkurlarını seçebilecek. Koşucular, tüm dünya ile aynı anda başlayacak yarışta, başlangıçtan yarım saat sonra hareket edecek Sanal Yakalama Aracı’na yakalanmamaya çalışacak. Uygulama, kullanıcıların ne kadar mesafe kat ettiğini ve Global Sonuç Listesi’nde kaçıncı olduğunu gösterecek. Gerçek yarışta olduğu gibi App Run’da da Sanal Yakalama Aracı kullanıcıyı geçtiğinde kilometre duracak ve yarış bitmiş sayılacak.

        HATAY VE ANKARA'DA RESMİ KOŞU YAPILACAK

        Bu sene 5 Mayıs’ta Türkiye’nin iki noktasında resmi App Run koşuları gerçekleştirilecek. Ankara’daki koşu Mogan Gölü Tabiat Parkı’nda başlarken, Hatay’daki App Run Koşusu’nun başlangıç noktası Arsuz olacak. Her iki koşu da Türkiye’nin resmi Wings for Life World Run Koşu Lokasyonu olan İzmir'deki gibi 14:00'te başlayacak

        WINGS FOR LIFE WORLD RUN HAKKINDA

        Wings for Life World Run'a katılan kişiler sadece özel bir spor organizasyonunda yer almış olmuyor aynı zamanda omurilik felcinin tedavisine yönelik yapılan araştırmalara fon sağlayan Wings for Life Vakfı’na da destek oluyor. Wings for Life World Run'a katılım ücretlerinin yüzde 100'ü hayat kurtarıcı nitelikteki omurilik araştırmaları ve klinik deneyler için kullanılıyor. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wings for Life Vakfı, gerçekleştirdiği etkinlikler ve toplanan bağışlar ile omurilik felcine kalıcı tedavi bulmayı amaçlıyor. Bu gelirler dünyanın dört bir yanında, omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara önemli bir fon oluşturuyor.

        Sabit bir bitiş çizgisinin olmadığı Wings for Life World Run’da, yarışmacılar, yarış başladıktan yarım saat sonra 15 km hızla yola çıkacak Ford Kuga Yakalama Aracı’na yakalanmamaya çalışacak. Hızı her yarım saatte artan ve maksimum 35 km/s hıza ulaşan yakalama aracının son geçtiği 1 kadın ve 1 erkek katılımcı o ülkenin birincileri olacak. Dünyanın farklı noktalarında aynı anda başlayacak yarışın dünya birincileri ise tüm parkurlarda Yakalama Aracı’na en son yakalanan 1 kadın ve 1 erkek yarışmacı olacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ