Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kremlin'den Japonya'ya: Düşmanca davranıyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Japonya'nın "Kuril Adaları Rusya tarafından yasadışı bir şekilde işgal edilmiştir" açıklamasına tepki gösterdi.

        Peskov, "Bu 4 ada da Rusya için teslim edilemez bölgedir. Açık konuşmak gerekirse Japonya'nın dost olmayan bir ülke haline geldiği ve Rusya'ya karşı bir dizi düşmanlıkları devam ettirdiğine göre müzakerelerin sürdürülmesinden bahsetmek oldukça zor" ifadelerini kullandı.

        Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda, Rusya ile anlaşmazlıklar yaşanan Kuril Adaları'nın güneyi için, "Yasadışı şekilde işgal edilmiş adalar" denilmişti.

        "MARIUPOL'ÜN KONTROLÜNÜN UKRAYNA'DA OLDUĞU YALAN"

        Ukrayna'daki operasyonlara dair de açıklamalarda bulunan Peskov, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın, Mariupol kentinde kontrolün hala Ukrayna birliklerinde olduğuna yönelik sözlerini yalanlayarak, "Mariupol kentinin Ukrayna güçlerinde olduğu yalan. Bu açıklamalarda gerçeklik payı yok. Herkesin dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e aktardığı bilgileri dikkate almasını öneriyoruz" dedi.

        "PUTIN G20 KONUSUNDA KARAR VERMEDİ"

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in programları hakkında da bilgiler aktaran Peskov, "26 Nisan’da, Rus olimpiyat ve paralimpik sporcularla bir toplantı planlanıyor. Endonezya’da yapılması planlanan G20 zirvesine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılıp katılmayacağı konusunda bir karar verilmiş değil. Uygun bir karar verildiğinde sizleri bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ