Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Kripto kedi çılgınlığı büyümeye devam ediyor - Teknoloji Haberleri

        CryptoKitties, kullanıcıların sanal kediler satın almalarını, satmalarını, beslemelerini ve çiftleştirmelerini sağlayan bir oyun. Oyuncular, bu işlemleri yapabilmek için bir kripto para birimi olan ether’i kullanıyor.

        The New York Times Gazetesi, oyunun yayınlandığı günden bu yana 180.000 kullanıcıya ulaştığını ve bu insanların sanal kediler için harcadıkları ether’lerin 20 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti.

        Oyunun geliştiricisi Mack Flavelle, kedilerin herhangi bir değişim değeri olmadığını ve insanların onları gelecekleri için bir yatırım olarak aldıklarını belirtiyor: “Ether ile kahve alamıyorsunuz ama sanal kedi alabiliyorsunuz.”

        ABD merkezli AxiomZen tarafından geliştirilen oyun, yalnızca bir haftada 1,3 milyon dolar değerinde para transferi yapılmasını sağladı. Öyle ki, bazı sanal kedilerin fiyatı 22,500 dolara kadar çıkabiliyor. Bugüne kadar satılan sanal kedilerin sayısı ise 20 bini aşkın.

        REKLAM

        Kripto paraların değerleri her ne kadar sürekli bir artış içerisinde görünse de, bu paraları kabul eden kurum ve kuruluşların sayısı yerinde saymaya devam ediyor. Dijital servetlerini kullanabilecekleri alanlar bir hayli kısıtlı olan 180 bin kadar kripto para sahibi, bu gerçeği sanal kedilere yatırım yaparak aşmak niyetinde.

        Aralık ayının başında, CryptoKitties için yapılan ether transferleri, Ethereum blok zincirinin işlem kapasitesinin yüzde 10'unu oluşturuyordu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ