Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kübalı diplomat Kolombiya protestolarının ortasında sınır dışı edildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kolombiya Dışişleri Bakanı Claudia Blum, Kolombiya’nın başkenti Bogota'daki Küba Elçiliği’nde görev yapan diplomat Omar Rafael García Lazo’yu ‘‘Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’’ni ihlal etmekle suçladı. Kübalı diplomat Kolombiya'da devam eden protestolar ortasında ülkeden sınır dışı edildi.

        Komünist yönetimin hâkim olduğu Küba son yıllarda Ekvador ve Bolivya’daki muhafazakâr hükûmetlerince, ülkelerindeki protestoları kışkırtmakla suçlanıyor. Latin Amerika bölgesinde sosyalizmi önlemek için muhafazakâr hükûmetler Donald Trump ile iş birliği halindeydi.

        Küba Dışişleri Bakanı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ‘‘Haksız eylem, uluslararası toplumun ve Kolombiya toplumunun dikkatini, onlarca kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan askeri ve polis güçlerinin gösterilerinin şiddetli baskısından uzaklaştırmayı amaçlıyor.’’ ifadelerini kulandı.

        REKLAM

        Küba devlet medyası tarafından da geniş yer bulan Kolombiya’da başlayan vergi reformu protestoları özellikle Kübalı yorumcular tarafından Kolombiya hükûmeti polis şiddetini engellemediği için eleştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ