Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Kültür sanat sezonu Ertaş'ın türküleriyle başladı

        Küçükçekmece 2018 - 2019 Kültür Sanat Sezonu, Neşet Ertaş'ın türkülerini İsmail Altunsaray seslendirmesiyle başladı.

        Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen açılışta Neşet Ertaş’ın konu alındığı sergi vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide Neşet Ertaş’ın kişisel eşyalarından, fotoğraflarına ve plaklarına kadar birçok eser sergilenirken ünlü halk ozanının belgesel haline getirilen hayatı da anlatıldı.

        Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, yaptığı konuşmada, hayatını kaybeden Usta Fotoğrafçı Ara Güler ve şair Bahaettin Karakoç’u anan “Ara Güler’i kaybettik. İstanbul’un gözüydü ve deklanşörüyle hayatımıza dokundu. Kültür sanatı belki şöyle tarif edebiliriz; ‘Duygularımıza dokunarak iyiliği, güzelliği, farklılığı oluşturma ameliyesidir’. O aslında vizörüyle değil, gönlüyle baktı her hadiseye. Büyük bir usta Bahaettin Karakoç’u kaybettik. Çok güzel şeyler söyledi. Ama şöyle bir tarifi vardı, ‘Kar altında terleyerek uyanmak aşktır’ dedi.

        REKLAM

        Kültür sanat sezonu açılışlarını Neşet Ertaş ile yaptıklarını dile getiren Temel Karadeniz, bu konudaki görüşlerini ise “Büyük usta Neşet Ertaş’ın ismi ile kültür sanat sezonumuza başlıyoruz. İnşallah kültür sanat sezonumuz Anadolu toprakları kadar derin, bereketli ve zengin olur. İnşallah Anadolu’yu unutturmadan dünyayı seyredeceğiniz bir sezon olur" sözleriyle dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ