-
ZAFER SAMANCI/GAZETE HABERTÜRK
Konya Karatay’daki Safa Royal Museum Hotel inşaatı sırasında 8 metre derinlikte Selçuklu kalıntıları ortaya çıktı.
-
Kalıntıların olduğu bölüm “müze”, üstü de otel oldu. 2012 yılında otelin temeli atıldıktan sonra devam eden inşaat çalışmaları sırasında Selçuklu kalıntılarına rastlandı.
-
Yerin yaklaşık 8 metre altında Selçuklu Hükümdarı I. Alâeddin Keykubat tarafından 1221’de yaptırılan Konya Dış Kalesi’ne ait Ertaş Kapısı ile daha önceki dönemlerde yapıldığı değerlendirilen ve haç işaretleri de bulunan dış kale burçları ortaya çıktı.
-
Otel yöneticileri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne haber verdi.
-
Kalıntılar koruma altına alınırken kurul kararıyla yeniden projelendirilen otel inşaatı devam etti. Eserlerin sergilenebilmesi için de zemin katında yeni düzenleme yapıldı.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
-
Keşfet
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Gastro
-
Kadın
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Röportajlar
-
Kısayol
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
YORUMLAR