Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan
Kullanım Koşulları’nı ve
Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Johnny Depp: Javier Bardem ile oynamak ringe çıkmak gibi
01
Onda bambaşka bir karizma var. Herkesi ekrana kitleyen ve oyuncuların gıptayla baktığı rollerin yaratıcısı Johnny Depp, çılgın, yakışıklı ve oldukça mütevazı...
02
Her işine büyük titizlikle yaklaşıyor ve canlandıracağı rollerin derinine dalıp kızıyla birlikte izlediği animasyon filminden bile ilham alabiliyor. Hayranlarının uzun zamandır beklediği “Karayip Korsanları:
03
Salazar’ın İntikamı” filmi vizyona girdi. Anti-kahraman Jack Sparrow karakteriyle karşımızda olan Depp, filmde eski arkadaşlarıyla yeniden buluşmaktan da filme yeni dahil olan isimlerden de mutlu. Gazete Habertürk'ten Ekin Türkantos'un haberine göre özellikle filmde sıkı düşmanı olan Javier Bardem ile karşı karşıya oynamayı “Mest oldum” diye tarif ediyor.
04
Canlandırdığı Jack Sparrow karakterinin kafasının biraz karışık olduğunu anlatıyor Depp, ancak saf bir yanı olmasından ötürü seyirciyi etkilediğini düşünüyor.
05
- Karayip Korsanları denilince akla sizin isminiz gelir. Jack Sparrow karakterini nasıl yarattınız?
İlk “Karayip Korsanları” filmi için bana gelindiğinde ortada senaryo yoktu. Disney’de film yapımcısı Dick Cook ile toplantıdaydım. Bana Karayip korsanlarına dayalı bir filmde oynamak isteyip istemeyeceğimi sordu ve gerisi geldi.
06
Kafalarında başka bir şey vardı ama o zamanlar 3 yaşındaki kızımla izlediğim animasyon filmlerinden kafamda bir fikir oluşmuştu. ‘Bugs Bunny’, ‘Roadrunner’ veya ‘Wile E. Coyote’ izlerdik. Bir sahnede Wile E. Coyote’un üstüne bir kaya düşüp sonraki sahnede kafasında sadece bir yara bandı olmasına kafayı takmıştım. Bu, inançsızlığın askıya alınmasının çok ötesinde bir şeydi. Bunu bir filmde genişletmenin bir yolu olabilir miydi diye merak ettim.
07
- Ve bu filmde hayata geçirdiniz... Nasıl bir deneyimdi?
Kafamda görüntüler vardı; kıvılcım çakıyor ve fikirler oluşuyordu. İki en sevdiğim yazarın ne söylediğini hatırlıyorum: Jack Kerouac, “Akla gelen ilk fikir en iyi fikirdir” der ve Ernest Hemingway kitap yazmakla ilgili “Gerçek bir cümle yaz” der.
08
Kaptan Jack’i düşünürken bu ikisini dikkate aldım. Tüm o ilk düşünceleri... Nasıl o kadar saygısız olabilir ve bundan paçayı kurtarabilirdim?
09
- Nasıl?
Jack’in kim olduğunu bulmak istedim ve korsanları o dönemin rock yıldızları gibi düşünmeye başladım. Rock and roll dünyasında korsan tipli bir sürü kişi var ama benim düşündüğüm imaja uyan kişi Keith Richards’dı ve karakterin temelini oluşturdu sayılır. Sonra Keith Richards ve Pepe Le Pew’in özüne inmeye çalışarak ikisini harmanlayıp sonuca ulaştım.
10
- Sizce izleyici Jack Sparrow’u neden seviyor?
Saygısızlığı yüzünden... Yani saygısızlıktan çok, saflık. Jack’in saf bir yanı var. Ağzından ne çıkarsa çıksın bunu yapacak bir hali var. Belki 4-5 saniye sonra söylediğinin farkına varabiliyor çünkü kafası biraz karışık.
11
Bence seyircinin hoşuna giden, bu adamın hepimizin paçayı kurtarmak istediği şeylerden paçayı kurtarması ve karşımızdakine söylemek istediğimiz şeyleri rahatlıkla söylemesi. Yani Jack çok saf bir çocuk gibi ama yıllar içinde birkaç numara öğreniyor.
Aile gibi. Jerry anlayışlı, modern, akıllı biri. Kariyeri boyunca sıkı bir yapımcı oldu. Bir şeyin yanlış olduğunu hissederse sana söyler, buna bayılıyorum.
13
Setten önce bana önerilerde bulunur. Bence bir şeyleri denemeye açık olmak, atmosferi çok etkiliyor. Kendini kaybedip uçmakta özgür olduğunu hissetmek, farklı şeyler denemek, diyalogları değiştirmek, ne olacağını görmek için sahneleri değiştirmek... Hatalara, şansa ve doğaçlamaya çok inanırım.
14
- İlginç ya da komik bir anı var mı sete dair?
Geoffrey Rush beni oyuncu olarak her zaman etkilemiştir, insan olarak da olağanüstü. Filmde ilginç seçimlere maruz kalıyor ve çok güzel oynuyor, tam bir virtüöz. Beni en şaşırtan yanı maymununun omzuna çıkıp kusmasına izin vermesiydi.
15
Maymunu deniz tutuyordu. Gülmekten ölüyordum. Geoffrey rolünü yapmaya devam ediyordu ama maymun yedinci defa kustuktan sonra, bunu sahnede isteyip istemediklerini sordu. Herkes koşturup temizlemeye çalışırken o sahneyle ilgileniyordu.
16
‘JAVIER’İ KALBİ KIRIK GÖRMEK HARİKAYDI’
- Filmde ekibe katılan yeni oyuncular da var...
Evet, Kaya Scodelario ve Brenton Thwaites hikâyeye destek veriyor, bence iyi oldu. Bu yaklaşımı sevdim. Kaya sert, zeki, vazgeçmeyi bilmeyen bir kadını, Carina’yı oynuyor.
17
Brenton da Will Turner’ın oğlu, Henry rolünde iyi iş çıkarıyor. Kaya çok yetenekli, Brenton da iyi kalpli, yetenekli bir çocuk. Eski arkadaşım Javier Bardem de Kaptan Salazar rolünde. Javier Bardem’in katıldığını öğrenince mest oldum çünkü onunla daha önce çalışmıştım.
18
Çalışmaya değer biri, sizi düşünmeye, üretmeye sevk ediyor. Yani birlikte ringe çıkıyorsunuz, birbirinize bir şey atıyorsunuz, oyun oynar gibi. Bu anlamda Javier ile çalışmak, onu kalbi kırık kahraman olarak görmek harika bir deneyimdi. Performansı çok ağırbaşlı ve onurluydu. Filmde olması bir yana, böyle bir davranış beklenmiyordu. Jack’i ne kadar öldürmek istese de hep onurlu hareket ediyordu. Şimşek gibi geldi ve halletti.
19
- Javier Bardem, Karayip Korsanları’na uzak değil çünkü Penelope Cruz ile siz daha önce bir seride birlikte rol almıştınız.
Penelope ile “Karayip Korsanları 4: Gizemli Denizlerde” filmini çekerken, Javier sete gelip uzun süre kalırdı. Onun da filmlerden birinde oynaması gerektiğini söylediğimi hatırlıyorum. Bu tür şeylerin gerçekleşmesi çok nadir olur. Penelope ve Javier en iyi dostlarım ve çocukları da çocuğum gibi.
20
- Filmdeki diğer kötülerle Salazar’ı karşılaştırdığınızda nasıl bir sonuç çıkıyor?
Hepsi çok farklı. Ama Javier performansıyla ve karakterine kattıklarıyla kesinlikle eşsiz biri. Ağzından çıkan ve ölümü yansıtan sonsuz siyahlık fikri ve bunu oyununa yansıtması çok güzel çünkü ölümü temsil ediyor. Javier özenle size bir şeyler hissettiren bir karakter yaratıyor. Aktör olarak bize birçok hediye verdi, bu da onlardan biri.
21
- Seyircinin en çok nelerden keyif alacağı düşüncesi sizi heyecanlandırıyor?
Yeni bakış açıları ve sürprizlerle geri dönüyoruz. İşler biraz daha tuhaf hatta karanlık. Çok komik olaylar da var. Bence ilk filmin şaşırtıcı öğeleri bu filmde de görülecek.
22
Her role yakışan Johnny Depp, anti kahraman Jack Sparrow karakteriyle ‘Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı’ macerasına devam ediyor. Bu defa yeni bakış açıları ve sürprizlerle eğleneceğiz. Ve tabii ki Javier Bardem ile...
23
‘BEATLES İLE PAUL DÜNYAYI DEĞİŞTİRDİ’
- Film için Paul McCartney’i ikna etmişsiniz...
Jack’in hapiste Jack amcasına rastlamasıyla ilgili aklıma çılgınca bir fikir geldi ve “Paul McCartney bu rol için mükemmel olur” diye düşündüm.
24
Ona soracak cesareti buldum ve sordum. Harika bir fikir olduğunu söyledi, karakterle ilgili konuşmaya başladık. Paul harika bir oyuncu. Yetenek konusunda eksiği olmadığı çok açık. Sahnede ben bir şey değiştirdim, o bir şey değiştirdi. Bir şeyler uydurdu. Muhteşemdi.
25
-Söylediği şarkının bir özelliği var mıydı?
‘Maggie May’ adlı eski bir şarkı mırıldanıyordu. İşin tuhafı Beatles’ın kaydettiği şarkılardan biriydi. Yani bu sesi sinemada duymak olağanüstü bir deneyimdi. Paul’un gelip bunu benim için yapması müthiş bir şey. Paul McCartney olarak oynadıkları dışında hiçbir filmde yer almadı.
26
Beatles ile Paul dünyayı değiştirdi. Ve hâlâ şarkı söyleyebiliyor. Büyük bir ilham kaynağı. Harika bir adam. Hayatım boyunca ona minnettar olacağım.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.
YORUMLAR