Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Galatasaray yarın İngiliz sınavında - Futbol Haberleri

        G.Saray yarın İngilizlere karşı 14. sınavına çıkacak

        Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki ikinci maçında yarın deplasmanda Liverpool ile karşılaşacak olan Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı 14. kez sahaya çıkacak.

        İngiliz rakiplerine karşı Şampiyonlar Ligi'nde 8, UEFA Kupası'nda ise 5 olmak üzere toplam 13 maç oynayan sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalardan 2'sini kazanırken, 6 maçta berabere kaldı ve 5 maçta ise yenildi.

        Yaptığı 13 mücadelede rakip filelere 14 gol bırakan Galatasaray, kendi kalesinde ise 23 gole engel olamadı.

        ZAFERLER İNGİLİZLER İLE GELDİ

        Galatasaray'ın İngiliz takımlarına karşı başarı grafiği oldukça düşük olmasına karşın, sarı-kırmızılı takımın en unutulmaz maçları yine İngiliz ekipleriyle oldu.

        Sarı-kırmızılıların 1993-94 sezonu Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda karşılaştığı ve geleceğin takımını kurduğu iddiasıyla güçlü bir kadro hazırlayan Manchester United takımını 3-3 ve 0-0'lık sonuçlarla eleyerek Şampiyonlar Ligi gruplarına kalması büyük yankı yaratmıştı.

        Tarihindeki en büyük başarılarından biri olarak gösterilen 1999-2000 sezonu UEFA Kupası zaferinde de Galatasaray, yarı finalde 2-0 ve 2-2'lik sonuçların ardından Leeds United'ı elemiş, finalde ise bir başka İngiliz devi Arsenal'i normal süresi 0-0 sona eren mücadelede penaltı atışları sonucu 4-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

        ELEMELİ TURLARDA GALATASARAY GÜLDÜ

        Galatasaray, İngiliz ekipleriyle bugüne kadar elemeli turlarda 4 kez eşleşirken, 3'ünden gülen taraf olarak ayrılmayı başardı. UEFA Kupası'nda 1978-79 sezonu 1. turunda West Bromwich Albion'a elenen sarı-kırmızılı takım, ardından 1993-94 sezonu Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Manchester United'ı, 1999-2000 sezonu UEFA Kupası yarı finalinde Leeds United'ı ve finalde de Arsenal'i elemeyi başarmıştı.

        İNGİLİZ TAKIMLARIYLA MAÇLAR

        Galatasaray'ın İngiliz rakiplerine karşı yaptığı karşılaşmalar şöyle:

        Sezon - Maç - Organizasyon - Sonuç 1978-79 Galatasaray-West Bromwich Albion UEFA Kupası 1. Tur 1 - 3 1978-79 West Bromwich Albion-Galatasaray UEFA Kupası 1. Tur 3 - 1 1993-94 Manchester United-Galatasaray Şamiyonlar Ligi 2. Ön Eleme 3 - 3 1993-94 Galatasaray-Manchester United Şamiyonlar Ligi 2. Ön Eleme 0 - 0 1994-95 Galatasaray-Manchesten United Şampiyonlar Ligi Grup 0 - 0 1994-95 Manchester United-Galatasaray Şampiyonlar Ligi Grup 4 - 0 1999-00 Chelsea-Galatasaray Şampiyonlar Ligi Grup 1 - 0 1999-00 Galatasaray-Chelsea Şampiyonlar Ligi Grup 0 - 5 1999-00 Galatasaray-Leeds United UEFA Kupası Yarı Final 2 - 0 1999-00 Leeds United-Galatasaray UEFA Kupası Yarı Final 2 - 2 1999-00 Galatasaray-Arsenal UEFA Kupası Finali (Pen. 4 - 1 2001-02 Liverpool-Galatasaray Şampiyonlar Ligi 2. Tur Grup 0 - 0 2001-02 Galatasaray-Liverpool Şampiyonlar Ligi 2. Tur Grup 1 - 1

        CİMBOM AVRUPA'DAKİ 193. MAÇINA ÇIKACAK

        Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki ikinci maçında yarın deplasmanda İngiliz temsilcisi Liverpool ile karşılaşacak Galatasaray, 193. Avrupa kupası maçına çıkacak.

        Gösterdiği performansla en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 126, UEFA Kupası'nda 33, Kupa Galipleri Kupası'na 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 192 maç oynadı.

        Sarı-kırmızılı takım, 192 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa kupalarında 70 galibiyet ve 72 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 247 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kendi kalesinde ise 278 gole engel olamadı.

        Galatasaray, son yaptığı Şampiyonlar Ligi (C) Grubu ilk maçında Fransız ekibi Bordeaux ile İstanbul'da 0-0 berabere kalmıştı.

        GERETS'İN GALATASARAY'DA 6. AVRUPA SINAVI

        Teknik direktör Erik Gerets, yarın oynanacak Liverpool maçıyla Galatasaray'da 6. kez bir Avrupa kupası mücadelesine çıkacak.Belçikalı çalıştırıcı, takımın başına geçtiği geçen yıl UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

        Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme yolunda Çek rakibi Mlada Boleslav'ı elemeyi başararak iyi bir başlangıç yapan Gerets, Bordeaux ile 0-0 berabere sonuçlanan ilk grup maçında oynanan futbol nedeniyle ise eleştirilere hedef olmuştu.

        Benitez iddialı konuştu: G.Saray'ı yeneceğiz

        Galatasaray'ın yarın Şampiyonlar Ligi ikinci maçında deplasmanda karşılaşacağı Liverpool'da, teknik direktör Rafael Benitez maçı kendi evinde oynayacakları için kazanacaklarını iddia etti.

        C Grubu ikinci karşılaşmasında Anfield Road'da Galatasaray'ı ağırlayacak olan Liverpool'da İspanyol teknik adam Rafael Benitez, maçı kendi sahalarında oynayacakları için avantajlı olduklarını savundu.

        Benitez, Premier Lig'de sezona iyi başlayamadıklarını, bunun nedeninin ise ilk maçlarını deplasmanda oynamaları olduğunu söylerken, Newcastle United ve Tottenham galibiyetlerinin ardından Galatasaray'ı da kendi evlerinde yenerek yedi günde üçüncü kez kendi evlerinde galip geleceklerini iddia etti.

        Benitez, Anfield Stadyumu'nda oynamalarının futbolcular üzerinde de çok büyük bir etkisi olduğunu vurgulayarak, Futbolcularımın kendi sahalarında oynamayı tercih ettiklerini hissediyorum. Bana göre, onlar kendi seyircileri önünde oynadıkları zaman daha hırslı oluyorlar. PSV Eindhoven beraberliğinden sonra Galatasaray maçını kendi evimizde oynamamız çok önemli. Galatasaray'ı yenmemiz, grubun geri kalan maçları için büyük bir farklılık sağlar dedi.

        Liverpool, Premier Lig'e kötü başlamasına rağmen, kendi sahasında önce Emre Belözoğlu'nun formasını giydiği Newcastle United'ı 2-0, ardından da Tottenham Hotspur'u 3-0 devirerek arka arkaya iki galibiyet elde etmiş ve çıkışa geçmişti.

        Ön liberoları geç hatırladılar

        Şampiyonlar Ligi maçı için Liverpool'a uçan Galatasaray, ön liberosuz kalınca kadroya alınmayan Okan Buruk ile Mehmet Güven acilen İngiltere'ye çağrıldı.

        Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile deplasmanda oynayacağı gruptaki ikinci maçı için İngiltere'ye gitti. Gece aniden rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Inamoto, sakatlıktan yeni çıkan Mehmet Güven ile Okan Buruk, kadroda yer almadı. Bu durumda takımda ön libero oynayabilecek iki oyuncu kaldı: Sadece bir lig maçında oynayan Mehmet Topal ile Ayhan... ,

        'İlk uçakla buraya gelin'

        İngiltere'ye gittiklerinde, Liverpool karşısında çift ön libero ile oynamak isteyen Gerets, durumun farkına vardı. Okan ile Mehmet Güven'e haber gönderildi ve ilk uçakla İngiltere'ye gitmeleri istendi. Hemen Manchester'a gelen Okan ve Mehmet akşam karayoluyla Liverpool'a geçtiler ancak idmana yetişemediler. İnamoto'nun bağırsak enfeksiyonu olduğu açıklandı. Sakatlıkları nedeniyle Ergün ile Necati de kadroya alınmayarak İstanbul'da bırakıldı.

        UEFA'dan ürküten atama

        Liverpool-G.Saray maçını yönetecek hakem belli oldu: İspanyol L.Medina Cantalejo. Bunun düşündürücü yanı ise Liverpool Teknik Direktörü Benitez'in ve ekibindeki 5 kişi ile 4 oyuncunun İspanyol olması. Cantalejo ayrıca geçen seneki Türkiye-İsviçre maçına atanan ama sonradan İsviçre'nin baskısı ile geri çekilen hakem. İspanyol düdük, geçen sezonki Schalke-F.Bahçe maçında Aurelio ve Luciano'yu kırmızı kartla oyundan atmıştı.

        'Saatini göstersin'

        Özhan Canaydın'ın önceki yönetiminde başkan yardımcısı olan Turgay Kıran, ligdeki kötü gidişe espirili bir yaklaşım sergiledi. Polat'ın hedef belirlemesi gerektiğini ifade eden Kıran, Adnan'ın saatini mutlaka göstermesi gerekir. O çok iyi gaz verir futbolculara. Bence Galatasaray'ın hala şampiyonluk için şansı var. Yeter ki Adnan saatini yeniden göstersin dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ