Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Erkek kuğu, plastik kuğuya âşık oldu!

        Almanya'da bir gölde yaşayan erkek kuğu, göldeki kuğu şeklindeki gezinti botuna âşık oldu. Uzmanlar Kuğu doğası gereği tek eşlidir. Bu kuğu şimdi büyük bir aşk acısı çekecek diyor.

        Kuğu plastik kuğuya âşık oldu

        Almanya'daki bir gölde yaşayan erkek kuğunun, kuğu şeklinde bir plastik bota aşık olması üzerine bölgeye turistler akın ediyor. Olaylar, siyah kuğunun Almanya'nın kuzey batısındaki Munster kentindeki bir göle götürülmesi üzerine başladı.

        Ayrılık acısı çekecek

        Ülkede genelde beyaz kuğuların olması nedeniyle meraklı halk siyah kuğuyu görmek üzere göle sık sık giderken yalnız kuğu kendisine arkadaş olarak plastik bir botu seçti. Hatta seçmekle kalmadı üstüne bir de aşık oldu. Kuğuların aşık olduklarında sevdiğinin çevresinde gezindiğini, uzun süre ona baktığını ve şarkı söyler gibi sesler çıkardığını söyleyen biyologlar, göldeki kuğunun da aynı hareketi yaptığını fark etti. Kuğuların tek eşli olduklarını hatırlatan uzmanlar, bir plastik bot uğruna hayatını boşa geçiren kuğunun kış mevsiminde bot kaldırılınca acı çekeceğini, yemekler verilerek avutulacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ