Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Korsan çelişkisi

        Adalet Bakanlığı'nın THY uçağını kaçıran Hakan Ekinci'ye yardım ettiğini açıkladığı Mehmet Ertaş, savcılıkça yapılan sorgulamanın ardından, diğer yolcularla birlikte serbest bırakıldı.

        İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, THY'nin Tiran-İstanbul seferini yaparken kaçırılan uçağının 107 yolcusundan 106'sının İstanbul'a geldiğini ve savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından bırakıldıklarını bildirdi. Emniyet yetkilileri 106 yolcunun tamamının serbest bırakıldığını ve bu yolcular arasında Mehmet Ertaş isminin de bulunduğunu doğruladı.

        Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, Tiran'dan kalkan THY uçağında toplam 107 yolcu bulunduğunu hatırlatarak, korsan Hakan Ekinci'nin de bu yolcular arasında bulunduğunu ve şu anda İtalya'daki adli makamların elinde olduğunu kaydetti.

        Ekinci dışındaki 106 yolcunun bu sabah İstanbul'a getirildiğini ve burada polis ile savcılık tarafından ifadelerinin alındığını belirten Müftüoğlu, “Bana verilen bilgiye göre, uçağın 107 yolcusundan 106'sı İstanbul'a döndü ve savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından hepsi serbest bırakıldı” dedi.

        Vedat Müftüoğlu, yolculardan 3'ünün transit ABD yolcusu olduğunu da kaydederek yolcular arasında şüpheli görülen veya gözaltına alınan kimse bulunmadığını sözlerine ekledi.

        Uçak kaçırma olayı ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “03.10.2006 tarihinde saat 17.00 sularında Tiran-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağının 03.30'da havalimanından ayrıldığı, ancak Yunanistan hava sahası üzerinde rotasını değiştirerek, İtalya'nın Brindisi Havalimanı'na iniş yaptığı, uçağın İzmir doğumlu Hakan Ekinci ve Antakya doğumlu Mehmet Ertaş isimli Türk vatandaşları tarafından kaçırıldığı anlaşıldı denilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ