Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Konut kredisinde şirket - banka yarışı - Makro Ekonomi Haberleri

        Bu gelişme ile birlikte konut satışları önemli ölçüde durdu. Döviz kuru ve malzeme fiyatlarındaki artışın mali yükünü üstlenen firmalar durgunluğu kırmak için cazip kampanyalar düzenlemeye başladı.

        Vade farksız taksit imkânı

        'Bekleme' tavrındaki konut alıcısını piyasaya çekmek isteyen birçok inşaat şirketi, son iki yılda popülaritesini kaybeden taksit uygulamalarına geri döndü ve taksitli satışlarda, zaman zaman bankalardan daha cazip kampanyalara başladılar.

        Bankaların konut kredi faiz oranlarının 1.85'ler seviyesinde olduğu bu günlerde, birçok inşaat firması bu oranın altında vade farkları ile taksitli konut satışı yapıyor. Vade farksız taksitlerle satış yapan firmaların sayısı giderek artıyor.

        Konut şirketlerinin taksit kampanyalarında vade süreleri 12 ay ile 60 ay arasında değişirken bankaların vade süreleri 180 aya kadar çıkıyor. Mart ayından önce birçok banka 240 aya kadar vade uygulamaları yapıyordu.

        TOKİ - Vakıfbank işbirliği

        Konut sektöründe yaşanan durgunluktan Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) hasılat paylaşımı yöntemi ile inşa edilen konut projeleri de olumsuz yönde etkilendi.

        Bu süreci cazip kredi kampanyalarıyla aşmayı hedefleyen TOKİ, Vakıfbank ile bir anlaşma yaparak, İstanbul, Tekirdağ ve İzmir'de hasılat paylaşımı yöntemi ile inşa edilen 6220 konutu, 9 aya kadar yüzde 0, 10 yıl vadede ise yüzde 1.39 faiz oranıyla satışa sundu.

        Ayrıca birçok konut üreticisi, bankalarla anlaşma yoluna giderek inşaat halindeki konutları için cazip kredi kampanyaları başlattı.

        MİLLİYET /ESRA ÖZSÜMER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ