Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD destekli Türkmen katliamı

        Kürt Peşmergeler’in Kuzey Irak’ta güvenliği sağlamak bahanesiyle düzenledikleri operasyonlarda rastgele ateş sonucu 14 Türkmen öldürüldü, 13’ü yaralandı. ABD güçleri de helikopterle havadan destek verdi.

        TÜRKİYE’nin ABD ve Irak hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde sürekli gündeme getirdiği Kerkük’te, Kürt peşmergelerin güvenliği sağlamak bahanesiyle düzenlediği operasyonlarda 14 Türkmen öldürüldü. Irak Türkmen Cephesi (ITC) yetkilileri kendilerine bölgeden ulaşan haberlere göre, Kürt peşmergelerin cumartesi günü başlattığı operasyonlarda Kerkük’ün kuzeyinde rastgele açılan ateş sonucu 14 Türkmen hayatını kaybederken, 13 Türkmen de yaralandı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. Peşmergelerin açtığı ateş sonucu Türkmenlerin yanısıra Arapların da hedef olduğu ifade edildi.

        Türkmen yetkililer, kendilerine ulaşan haberlere göre, Peşmergelerin polis gücü adı altında düzenledikleri operasyonlara ABD güçleri de helikopterlerle havadan desteği verdi. ITC yetkilileri, özellikle Türkmenleri hedef alan operasyonlar için Kürt grupların sansür uyguladığını ve iki gün süren operasyonları örtbas etmeye çalıştıklarını belirttiler.

        Uğur ERGAN/HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ