Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Lagendijk, "Enişteniz olmaktan mutluyum"

        Türkiye AB'ye tam üye olamadı ama AB'ye gelin verdi. Bu evlilikle Türkiye'nin AB'de dayısı olmasa da artık resmen bir eniştesi var.Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk ile NTV Brüksel Muhabiri Nevin Sungur dün gece (28 Ekim 2007/ Cumartesi) İstanbul Pera Palas'ta evlendi.Daüha önce Türkiyenin aday ülke olmasına 'evet' diyen Joost Lagendijk

        ikinci 'evet' ini de nikah masasında söyledi.

        ENİŞTENİN ŞAHİDİ ÇOCUKLUK ARKADAŞI

        Pera Palas Oteli’ndeki son düğün töreninde, Lagendijk-Sungur çiftinin nikahını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan kıydı. Nikahta Lagendijk’in şahitliğini çocukluk arkadaşı Ad Van Bremen, Sungur’un şahitliğini ise Seda Zobaroğlu yaptı.

        TÜRKÇE ' EVET' DEDİ

        Nikah töreni sırasında Belediye Başkanı Demircan’ın Lagendijk’e sözlerini Sungur tercüme ederken, Lagendijk, Evlenmeyi kabul ediyor musunuz? sorusuna Türkçe Evet yanıtını verdi.

        EVLİLİK PLANIMIZ YOKTU

        Nikahın kıyılmasının ardından gelinle damat birbirlerini öperek kutladılar.

        Törenin ardından yeni evli çift gazetecilere açıklama yaptı. Nevin Sungur Lagendijk, bugün çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirerek, Bu işe başlarken evlenmek gibi bir planımız yoktu, çok mutluyuz dedi.

        MİLLİ DAMAT AB'DEN

        Joost Lagendijk de Bana duygularım soruluyor. Bunun doğru bir soru olup olmadığını bilmiyorum. Ben de Nevin de ilk defa evleniyoruz, çok mutluyuz dedi.

        Milli damat olarak adlandırılmasına ilişkin ne düşündüğünün sorulması üzerine Lagendijk, Sokaklarda insanların bana ’enişte’ diye seslenmesinden gurur duyuyorum. Enişte olmak benim için çok büyük bir onur diye konuştu.

        ENİŞTEYİTÜRKÇE SÖYLEDİ

        Lagendijk’in İngilizce yaptığı konuşmasında enişte kelimesini Türkçe telaffuz etmesi dikkati çekerken, gazetecilere yaptığı açıklama yine eşi Nevin Sungur tarafından tercüme edildi.

        DÜĞÜNE DEP İLGİSİ

        Düğün törenine, çiftin ailelerinin yanı sıra Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Aydın Dumanoğlu, Demokratik Toplum Partisi Eş Başkanı Ahmet Türk, eski DEP milletvekili Sırrı Sakık ve yazar Yaşar Kemal’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

        Ahmet Türk, gelin Nevin Sungur’a Mardin işi küpe hediye etti.

        LALE FİGÜRLÜ ÇİÇEKLER

        Bu arada, düğüne katılanlara tahtadan yapılmış ve bir tarafında Nevin ve Joost yazılı, diğer tarafında yeni evli çiftin karikatürlerinin bulunduğu lale figürlü çiçekler hediye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ