Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fehmi Koru'nun kardeşi Riyad'a büyükelçi oldu

        Dışişleri Bakanlığı'nda bir ilk gerçekleşti.İlk kez kadın diplomatın bulunmadığı kararnamede yine ilk kez bir imam hatip lisesi mezunu diplomat büyükelçi ünvanını kazandı.Peki bu büyükelçi hangi ünlü yazarın kardeşi?

        Dışişleri Bakanlığı'nda hazırlanan yeni büyükelçiler kararnamesiyle 13 diplomat ilk kez büyükelçi unvanını kazandı. Son kararnamedeki yeni büyükelçiler arasında kadın diplomat bulunmuyor. Son 4-5 yıldır bütün kararnamelerde genellikle bir ya da iki kadın diplomat büyükelçiliğe terfi ederdi. Dışişleri çevreleri, bu yılki durumun tümüyle tesadüfi olduğunu belirtiyorlar. Bu yılki kararnameyle Dışişleri tarihinde önemli bir ilk de gerçekleşti.İlk kez bir imam hatip lisesi mezunu diplomat Ali Naci Koru büyükelçi unvanını kazandı. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a büyükelçi olarak atanan Ali Naci Koru kim?

        1958 İzmir doğumlu. İzmir İmam Hatip Lisesi ve Mülkiye mezunu. Cidde, Bregenz, Bonn, Roma ve Mainz'de görev yaptı. Dışişleri'nin bilgisayar dehası olarak tanındı. Koru, bakanlığın bilgisayara geçişinde çok önemli rol oynadı, örneğin yurtdışında yaşayan Türklerin konsolosluklardaki işlemlerini internet aracılığıyla yapmalarına imkân sağlayan 'e-konsolosluk' projesinin mimarı oldu. Son olarak Chicago Başkonsolosluğu görevini yürütüyordu. Evli ve iki çocuklu. Ali Naci Koru'nun kişisel özellikleri bununla bitmiyor.Koru, aynı zamanda hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'nun da kardeşi.

        Medyaradar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ