Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dağdakilerin aileleriyle görüşüyoruz

        Cumhurbaşkanı Sezer’in resepsiyonunda konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Koşaner, son dönemde teslim olan terörist sayısının arttığına dikkat çekti. Koşaner Dağdakilerin devlete teslim olmaları için tespit edilebilen ailelerine telkinde bulunuyoruz dedi.

        JANDARMA Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, dağdaki militan gençlerin devlete teslim olmaları için tespit edebildikleri ailelerine yönelik telkinlerde bulunduklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda konuşan Koşaner, bir şekilde kandırılarak PKK’ya katılanların ve ailelerinin çok zor durumda olduklarını söyleyerek, son dönemde teslim olan kimi militanların itirafları ile dağda ne şartlar altında yaşadıklarının da bütün çıplaklığıyla ortaya çıktığını kaydetti. Koşaner, PKK operasyonlarının da hız kesmeden süreceğini açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, PKK’nın ateşkes kararı almasının ardından Güvenlik kuvvetleri durup dururken operasyon yapmaz şeklindeki sözlerini değerlendiren Jandarma Genel Komutanı, Başbakan’ın neyi kastettiğini bilmediğini belirterek şöyle konuştu: Biz, silahlı terörist orada durduğu sürece operasyon yaparız. Geçmişte yaptık, şimdi yapıyoruz, gelecekte de yapmaya devam edeceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu kararlılık sürer. Tek çözüm, o silahlı adamlar kayıtsız-koşulsuz silahıyla beraber teslim olacak, hákim karşısına çıkacak. Bundan başka bir yol yok.

        ÇÖZÜLENE KADAR DEVAM

        Orgeneral Koşaner, son dönemde, az da olsa teslim olan terörist sayısında da artış olduğunu belirtti. Koşaner, son zamanlarda PKK konusunda verdiği yumuşak mesajlarla dikkat çeken DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’a da üstü kapalı göndermede bulunarak şöyle konuştu: Ancak teslim olanların çoğalması, hiçbir şekilde örgütün çözüldüğü şeklinde yorumlanamaz. Kesin çözülme, hiç umudu kalmayınca olur. Bunun için devletin ve toplumun, bütün birimleriyle kararlılığını sürdürmesi gerekir. Bu noktada, sorumluluk mevkiindeki tüm yöneticilerden siyasi parti liderlerine kadar herkes dikkatli ve sorumlu davranmalı.

        Koşaner, gazete okutmayıp, televizyon seyrettirilmediğinden, dağdaki teröristlere ulaşmanın zorluğunu anlattı. Koşaner, bu nedenle ancak çocuklarının dağda olduğunu tespit edebildikleri ailelerle görüştüklerini kaydetti.

        Süleyman DEMİRKAN / HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ