Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Memleketin yüzde 60'ı hırsız'

        Elazığ Valisi Muammer Muşmal, standart dışı yakıtların şehre girişlerinde "şeytanın bile zorlanacağı" çeşitlilikte yolsuzluklar yapıldığını söyledi. Muşmal, "Bu memleketin yüzde 99'u Müslüman ama yüzde 60'ı hırsız. Böyle şey olur mu? Yani Müslümanız diyoruz, ama arkadaş, yalancılık, üçkâğıtçılık, dolandırıcılık bizde" dedi.

        Yöntemleri anlattı Elazığ Öğretmenevi'nde kaymakam ve resmi kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Muşmal, jandarmanın geçen yıl yaptığı ve bu yıla kadar devam eden kaçak operasyonunu hatırlattı. "Bütün kurum ve kuruluşlarımız bu yakıt yolsuzluğunun şöyle veya böyle içinde" diyen Muşmal, standart dışı yakıtların şehre giriş yöntemlerini şöyle anlattı:

        'Önemli olan engellemek' "Şeytanın bile zorlanacağı çeşitlilikte maalesef yolsuzluklar yapılıyor. Ben hiçbir kurumumuzu zan altında bırakmak için söylemiyorum, kimseyi suçlamıyorum. Ama Türkiye genelinde yapılan işler... İnsanın olduğu yerde her şey olabilir. İlimizde bu işe bulaşmış kurum müdürü, elemanı, hizmetli de olabilir. Bunu engellememiz lazım, önemli olan bu."

        'Aileler çok etkili değil' Muşmal, müdürlerin devletin parasını kendi paraları gibi düşünmelerini de isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet malı deniz, yiyen domuz. Bunu bu şekilde değiştirelim, her kapıya asalım. Müslümanız diyoruz, yalancılık, üçkâğıtçılık, dolandırıcılık bizde. Dünyada yok mu? Onlarda bizden fazla, ama bizde olmaması gerektiğini söylüyoruz. Fizik öğretmeninin, 'Haram budur, helal şudur, devletin malı şudur, hırsızlık yaparsan şudur' demesi lazım. Aileler çok fazla etkili değil artık çocukların üzerinde. Onun için öğretmenler önemli. İyi öğretememişiz çocuklara, hırsızlığın insanlık ayıbı, insan haklarını ihlal olduğunu."

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ