Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Eric Gerets: Başkan arkamda - Futbol Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Beşiktaş galibiyetinin ardından konuşmak için SABAH'ı seçti. İşler yoğunlaşacağı için uzun süre röportaj vermeme kararı aldığını söyleyen Belçikalı hoca şunları söyledi:

        * Çok kritik bir derbi kazandınız. Futbolcuları nasıl motive ettiniz? Böyle maçlar için ekstra bir motivasyon gerekmiyor. Zaten her zaman konsantre olmasını bilen bir takımımız var. Ben sadece maçtan önce onlara derbinin önemini ve evimizde oynayacağımız tüm derbileri kazanmamız gerektiğini söyledim; o kadar.

        * Kötü gidiş, derbi galibiyetiyle biter mi? Futbol olarak kötü olduğumuzu düşünmüyorum. Denizli hariç tüm maçlarda iyi oynadık. Hatta geçen sezondan daha çok pozisyon bulduk. Tek fark; geçen sezon girdiğimiz 5 pozisyondan 3'ünü gol yapıyorduk, bu sezon birini bile atamadığımız oldu.

        * Derbide en iyi futbolcunuz hangisiydi? Bütün takım iyi oynadı. Ama özellikle ayırılması gereken bir futbolcu varsa o da Sabri'dir. Çok koştu, çalıştı. Sanırım seyredenleri kendine hayran bıraktı.

        * İki forvetle çıkmak risk değil miydi? Sahaya iki forvetle çıkmak benim içimden geçiyordu. Maçtan önce takımımla da görüştüm. Onların rakipten korkmadığını gördükten sonra bu kararı aldım. Çünkü onlar da galibiyete inanıyorlardı.

        * Hasan niye ilk onbirde yoktu? Maçtan önceki gün hafif sakatlığından dolayı idmana çıkmadı. Ne kadar hazır olup olmadığını bilemiyorduk. Ayrıca Hasan bir kanat oyuncusu ve bizim takımımızda da kanatlarda büyük rekabet var. Elbette; Hasan yüzde 100 hazır olursa her zaman bu takımda oynayacak.

        * Sezon başı olmasına rağmen sizin gönderilmeniz gündemdeydi... Aslında ben buna hazırdım. Geçen sezon kendimiz için rekor anlamına gelen 83 puanla şampiyon olduktan sonra herkes beni ve Galatasaray'ı eleştirdi. Rekor puanla şampiyon olan birhoca eleştiriliyorsa, bu sezon yapılanlar çok normal.

        * Yönetim kurulunda gönderilmenizi isteyenler olabilir mi? Böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Zaten bunları düşünüp vakit de kaybetmem. Ben Galatasaray'ı çok seviyorum. İşimi iyi yaptığımızı düşünüyorum. Ancak yönetim bana gelip, Sen elinden geleni yapıyorsun ama yeterli değilsin derse, bunu kabul etmek zorundayım. Bu da benim açımdan çok önemli bir şey değil. Çünkü her sezon başı birçok seçkin takımdan bana teklif geliyor. Ben buradaysam, Galatasaray'ı çok sevmemden kaynaklanıyor. Tek hedefim var; burada yapabileceğimin en iyisini yapmak. Görevim bittiği gün de şerefimle herkesin elini sıkıp ayrılmak.

        * Başkan Canaydın'la ilişkileriniz nasıl? Geldiğim günden beri çok sevdiğim ve çok iyi anlaştığım bir başkanım var. İnsanların başkanın Florya'ya pek gelmemesini eleştirdiğini duyuyorum. Ama bunun, başkanın benim işime saygısından ve bana duyduğu güvenden olduğunu biliyorum. Kendileri her zaman Mecidiyeköy'de zaten... Başkanın arkamda olduğunu çok net biliyorum.

        * Gençlerden yeterince yararlandığınıza inanıyor musunuz? Kadromuzda bu kadar kaliteli genç olması aslında bizi biraz zora sokuyor. Mesela Aydın... Bu sezon Arda geldikten sonra Aydın'ın bu rekabetten biraz zarar göreceğini biliyorduk. Gençlerin oynadığı mevkiilerde büyük rekabet var. Özgürcan'a gelince Beşiktaş ile oynanan PAF Ligi maçını izledim, süperdi. Ama unutulmamalı ki, A takımda forvette rekabet ettiği isimler de çok büyük futbolcular. Mehmet Güven, Beşiktaş PAF maçında takımın generali gibiydi. Ama A takımda büyükleri ona bir şey söylendiğinde hemen olumsuz etkileniyor. Oynamak için bunu aşması gerekiyor.

        * En çok korkaklıkla suçlanıyorsunuz... Benim oyun sistemim belli. Bu suçlamalara karşı verebileceğim tek bir yanıt var: Oyun felsefemden asla vazgeçmeyeceğim.

        YAŞAR YALÇIN/SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ