Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hatay'da yeni 'Ali Dibo' iddiası

        CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, “işadamı Harun Özkan'ın sahte imzasıyla şirketi adına 146 ihale alındığını” ileri sürdü. Durgun, “İhalelerin karı AKP'li yöneticiler tarafından paylaşılıyor, vergisi şirkete ödettiriliyor” dedi.

        Durgun, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, “Ali Dibo” olarak adlandırılan yolsuzlukların, kişisel yetkilerin usulsüz kullanımıyla ferdi olarak yapıldığını, Hatay'daki yolsuzlukların ise kolektif halinde olduğunu öne sürdü. Durgun, “Hatay'da yapılan yolsuzluklar, organize haline gelmiş. İhalelerdeki yolsuzlukların AKP'nin ilçe teşkilatı, milletvekilleri, hatta Genel Merkez boyutu var” diye konuştu.

        Geniş bir aileye sahip olan işadamı Harun Özkan'ın AKP ile içli-dışlı olduğunu, bazı akrabalarının AKP'den belediye başkanı ve ilçe başkanı olduğunu belirten Durgun, Harun Özkan'ın sahibi olduğu ÖZGÖK inşaat şirketinin şimdiye kadar kamu kurum ve kuruluşlarından 151 ihale aldığını söyledi.

        Durgun, şirket sahibi Harun Özkan'ın firması adına alınan 151 ihaleden sadece 5'inden haberdar olduğunu, alınan 146 ihaleden habersiz olduğunu ileri sürdü. Bu ihalelerin genellikle okul, hastane, sağlık ocağı, dinlenme tesisleri gibi inşaatlar olduğunu belirten Durgun, alınan işlerin 7 ila 100 milyar lira arasında olduğunu kaydetti.

        SAHTE İMZA

        CHP'li Durgun, Harun Özkan'ın “Şirketin aldığı ihalelerden sadece 5'inden haberim var. Adıma sahte imza atarak ihaleye girilmiştir” iddialarını belgelerin doğruladığını söyledi.

        Harun Özkan'ın imza sürküsü ile ihalelerdeki belgelerde şirket adına atılan imzaların basın mensuplarına gösteren Durgun, “Firma sahibinin haberi olmadan ihale alınıyor. İhalelerin karı AKP'li yöneticiler tarafından paylaşılıyor, vergisi şirkete ödettiriliyor” dedi.

        “PARA PAYLAŞIMI”

        CHP'li Gökhan Durgun, ihalelerden elde edilen karın, Harun Özkan'ın amcasının oğlu olan AKP İskenderun İlçe Başkanı Muharrem Dingil tarafından paylaştırıldığını ileri sürdü.

        Muharrem Dingil tarafından yazılan karalama kağıdını gösteren Durgun, yapılan paylaşım kağıdında “M.Soydan'ın hakkı 7 milyar 798 milyon, Bebek 250 milyar (Hatay'da tanınan bir ailenin soyadı), Sinan 35 milyar, Mehmet Pek 110 milyar, Tarık 140 milyar, Ali Boyacı 100 milyar, Sadettin 200 milyar, Yemek 10 milyar” yazıldığını gösterdi.

        Durgun, bu yolsuzlukları ortaya çıkaran Harun Özkan'ın sürekli tehdit aldığını, can güvenliği nedeniyle İstanbul'da yaşamaya başladığını belirterek, ikna etmesi halinde Ankara'ya getirerek basın mensuplarına açıklama yapmasını sağlayacağını söyledi.

        “BAŞBAKAN, MÜDAHALE ETMELİ”

        Türkiye'de halen yolsuzlukların, ihalelerde kayırmacılığın devam ettiğini ifade eden Durgun, “Başbakanın istediği belgeler burada, derhal yolsuzluklara müdahale etmelidir. Bu tür yolsuzlukların, kendisine, partisine büyük zararı var. Eğer bir yerlere gelmeyi hedefliyorsa bu tür yolsuzluklara müdahale etmeli” dedi.

        Hatay'da bir süre önce ortaya çıkarılan yolsuzluk iddialarına ilişkin bir soru üzerine Durgun, Hatay Valiliği'nin olaylarla ilgili 15 kişi hakkında soruşturma izni verdiğini, konunun Savcılık aşamasında olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ