Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

İzmir'de N.N.B. bebekle ilgili cumhuriyet savcılığının düzenlediği iddianamede tüyler ürperten gerçekler ortaya kondu. İddianameye göre 17 aylık bebek hem anal, hem vajinal yoldan tecavüze uğradı, ayağındaki morarma ve izler de ısırma ve sigara yanığıyla oluştu. 1'inci Çocuk Mahkemesi de, minik kızın velayetini anne babadan alıp Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne verdi.

Menderes Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı ve dün İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan iddianame kabul edilerek dava açıldı. İddianamede daha önce bilinmeyen bazı korkunç gerçekler de ortaya çıktı. Bugüne kadar gizlendiği için kısmen kamuoyuna yansıyan Adli Tıp Kurumu raporunda N.N.B.'ye hem vajinal, hem de anal yoldan tecavüz edildiği vurgulandı. Vahşet ve dram bununla da kalmadı. N.N.B.'nin ayaklarındaki morluk ve izlerin insan ısırığı ve sigara yanığıyla oluştuğu belirlendi. Bu izlerin 12 gün veya öncesine ait olduğu kaydedildi.

Bu arada 1'inci Çocuk Mahkemesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün anne babanın velayetinin iptali yolundaki başvurusunu 3 günde sonuçlandırdı. Mahkeme, anne babanın velayetini iptal etti. Böylece minik kız artık devlet koruması altına girerken, önümüzdeki günlerde bir vasi tayin edileceği bildirildi.

Öte yandan iddianameye ulaşılmasıyla zanlılar için istenen cezaların ayrıntıları da ortaya çıktı. Buna göre anne F.B. TCK 96'ıncı maddesine göre ‘eziyet etmekten’ 8 yıl, TCK 103/2 maddesine göre ‘cinsel istismara yardımcı olma’ suçundan 15 yıl olmak üzere toplam 23 yıl, aynı evde kalan 40 yaşındaki M.D., 41 yaşındaki Y.V. ve bekçilik yapan 69 yaşındaki A.A. hakkında TCK 103/1- a. 2'inci, 3'üncü, 4'üncü ve 6'ıncı maddelerine göre ‘çocukların cinsel istismarı’ suçundan 20'şer yıl, TCK 226/4 maddesine göre ‘müstehcen yayın bulundurmak’ suçundan 4'er yıl olmak üzere toplam 24'er yıl hapis cezası istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıklar önümüzdeki ay yargıç önüne çıkacak.

DHA

BAKMADAN GEÇME