Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Prof. Dr. Kalaycı'nın katiline müebbet hapis

        İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı cinayeti davasında sanıklardan Yusuf Cevahir ağırlaştırılmış müebbet hapis, Hasan Kokoğlu ise iki yıl hapis cezasına çarptırıldı

        Cevahir'i ayrıca 'ruhsatsız tabanca taşımak' suçundan da üç yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanık Hasan Kokoğlu'nu da 'suç delillerini gizlemek'suçundan iki yıl hapis cezasına mahkum etti.

        Hastane otoparkında öldürülmüştü

        Prof. Dr. Kalaycı, 11 kasım 2005'te İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin içindeki otoparkın giriş katında aracından inerken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

        Cinayet davasının sanıkları olan Cevahir ve Kokoğlu, ilk kez 3 mart 2006'da hakim karşısına çıktı.

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Prof. Dr. Kalaycı'nın yaklaşık bir yıl önce ameliyat ettiği Ahmet Cevahir'in, ben ölürsem siz de öleceksiniz, ben ölürsem aynı gün ölüm ilanlarımız birlikte çıkar, ''tahlil sonuçları iyi çıkmazsa sizin için iyi olmaz'' gibi beyanlarda bulunduğu belirtilmişti.

        İddianamede, bir süre Almanya'da da tedavi gördükten sonra Türkiye'ye dönen Ahmet Cevahir'in, Prof. Dr. Kalaycı'nın öldürülmesinden kısa bir süre önce, 11 kasım 2005 günü saat 03.00 sıralarında öldüğü kaydedilmişti.

        Bu yönde genişletilen soruşturma sonucu Prof. Dr. Kalaycı'nın öldürülmesi olayını Yusuf Cevahir'in gerçekleştirdiği, Hasan Kokoğlu'nun da Cevahir'e her aşamada yardım ettiğinin anlaşıldığı belirtilen iddianamede, Cevahir ve Kokoğlu'nun, 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenmişti.

        Cevahir'in ayrıca 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'nun 13'üncü maddesinin 1'inci fıkrası uyarınca 1 ile 3 yıl, Kokoğlu'nun da aynı kanunun 13'üncü maddesinin 2'nci fıkrası uyarınca 5 ile 8 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

        İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kalaycı, 11 kasım 2005'te İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin içindeki otoparkın giriş katında aracından inerken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ