Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Generalin sert mektubuna validen yanıt geldi

        Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe’nin "Türbanı kamusal alana sokup, beni hedef gösterdiniz" diye mektup yazdığı Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, suskunluğunu bozdu.

        29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Büyük Önder’in Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlattığı Samsun’da coşkulu törenlerle kutlandığını söyleyen Güzeloğlu, "Resepsiyonda her yönü ile büyük bir kucaklaşma ve coşku yaşanmıştır. Hiçbir şekilde şehit ailelerinin, gazilerinin ve yakınlarının istismar edilmesi ve alet edilmesi söz konusu değildir. Böyle bir düşünce var ise ilk önce devletin valisi olarak ben karşı çıkarım. Bu düşüncede olanlar karşılarında beni bulurlar" dedi.

        GEREĞİNİ YARGI YAPAR Bazı basın-yayın organlarında Tümgeneral Naci Beştepe’ye yönelik aleyhte yayınların sorumlusu olarak Samsun Valiliği’nin gösterildiği yolundaki iddialara ise Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu şu yanıtı verdi:

        "Devletin hiçbir valisi hiçbir şekilde böyle çirkin bir tertip içerisine girmez. Omuz omuza çalıştığı bir devlet görevlisine yönelik böyle bir düşüncede olamaz. Bu devlet anlayışımızla ve duruşumuzla bağdaşmaz. Kaldı ki, siz de biliyorsunuz ki, basın-yayın organlarının hiçbirisi valinin talimatı ile ne leyhte ne de aleyhte yayın yapmazlar. Ayrıca bu tür kışkırtıcı yayınları kabullenmemiz ve onaylamamız da söz konusu değildir. Biz de bundan rahatsızlık duymuşuzdur. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu yayınlarla ilgili olarak gereğini yargı organları yapar."

        İbrahim SEZEN/ DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ